Nya böcker

Här är mina senaste titlar. Köp dem genom att swisha summan till mobilnummer 0760078008 eller sätt in på mitt bankkonto på Swedbank. Clearingnr: 8381-6. Kontonr: 403 153 111-6. Kontoinnehavare: Eddie Råbock. Ange namn och adress.

Antikalifen 4ANTIKALIFEN: MÜNCHHAUSEN OCH MUHAMMED

Denna antologi från hösten 2017 innehåller tolv essäer som kritiserar den islamiska fundamentalismen och tar ställning för västerländska ideal. Mot den trångsynta fanatismen ställer jag humorn, fantasin och det kritiska tänkandet som tillsammans har gjort den västerländska kulturen så framgångsrik. Münchhausen och Muhammed – dessa två figurer får representera två civilisationer – islam och väst. Illustrationen på omslaget gjordes av Gustave Doré och föreställer baron Münchhausen i samtal med den turkiske sultanen, som faktiskt också gjorde anspråk på att vara alla muslimerns kalif. Sultanen har våldet, men Münchhausen har andra egenskaper: kvickhet, intelligens, fantasi och list.

Pris: 200 kr

antikalifen-3-framsidaANTIKALIFEN: BORT OCH HEM IGEN

Superhjälten Antikalifen är tillbaka! Han har fortfarande sitt säte i lärdomsstaden Uppsala varifrån han arbetar dag och nytt för att förverkliga sina världshärskarplaner: han vill erövra världen för sekulär demokrati och västerländska ideal. Denna antologi, som utkom på Aguéli förlag i februari 2007, innehåller nio essäer om Lovecrafts figur Den galne araben, Walt Disney och den västerländska andan, roliga profeter som kom efter profeten Muhammed, de mytomspunna assassinerna och mycket annat.

Pris: 200 kr

Framsida, mina fatworANTIKALIFEN: MINA FATWOR

Antikalifen: Mina fatwor och består av 46 artiklar. Artiklarna, eller fatworna som jag kallar dem, har varit publicerade på bloggen Det Goda Samhället under sommaren och hösten 2015. En röd tråd genom alla artiklarna är kritiken mot islamismen och försvaret för sekulär demokrati. Mot trångsynt fanatism ställer jag humorn, fantasin och det kritiska tänkandet som tillsammans har gjort den västerländska kulturen så framgångsrik. Omslagsbilden är tecknad av serietecknaren Christoffer Saar och föreställer mitt alter ego Antikalifen i sin röda fez. I boken blandas alltså humor och allvar, men som helhet är dock budskapet både allvarligt och angeläget.

Pris: 200 kr. SLUTSÅLD!

Necronomicon i Upsala 2NECRONOMICON I UPSALA

Necronomicon i Upsala är en seriebok om 56 sidor tecknad av Rickard Fornstedt. Äventyret innehåller en konspiration, en hemlig kult, en galen ufolog och en Arkhamavdelning på Ulleråkers mentalsjukhus. Och sist men inte minst svartkonstboken Necronomicon, den galne araben Abdul Alhazreds bok. Varför heter den Necronomicon i Upsala? Det är en hommage till novellsamlingen Necronomicon i Sverige, som kom ut 2002.

Pris: 100 kr

Den siste Sturen, omslagPROFESSOR FRANS OCH DEN SISTE STUREN

Professor Frans och den siste Sturen är en kort roman, en lång novell skulle man också kunna kalla den, om ungefär 60 sidor. Den innehåller fem illustrationer av serietecknaren Olov Redmalm, som också har gjort omslagsbilden som föreställer en scen från Gamla kyrkogården i Uppsala. Är det en liktjuv som smyger omkring med en lykta bland gravarna?

Frans Stenberg är professor i egyptologi med kontor på Gustavianum. Vid sin sida har han sin student Henning, serienörd och Star Wars-fan. Någonting har stulits. Ett ovärderligt, kulturhistoriskt föremål. Alla tycks dölja något, ingen går att lita på. Det viskas och konspireras. En bitter fejd pågår i Domkyrkan mellan olika teologiska fraktioner. Kajorna skränar ihåligt kring katedralens torn. På det frenologiska institutet samlar doktor Herman Ghalla på kranier. Den tjocka och spöklika dimman vilar som en förbannelse över staden.

Berättelsen tilldrar sig alltså i Uppsala, men inte i det verkliga Uppsala utan i en fantasymiljö med drag av både nutid och dåtid, dock mest nutid. Man ska uppleva att professor Frans Stenberg finns i någon slags samtid, men en samtid som har bevarat vissa drag av det förflutna, som gaslyktor och en polis med pickelhuva och värja. Ungefär som förhållandet mellan det verkliga New York och Gotham med sina gargoyler som sticker ut från fasaderna.

Pris: 150 kr

Framsida 1ANTIKALIFEN. JAG ÄLSKAR VÄSTERLÄNDSKA VÄRDERINGAR

I boken Antikalifen. Jag älskar västerländska värderingar har jag samlat ett antal krönikor med tankar om de västerländska värderingarna – och deras motsats. Jag tar upp ämnen som den arabiska våren, Islamiska Staten, Charlie Hebdo och nödvändigheten av att reformera islam. Krönikorna har tidigare varit publicerade på sajten Det Goda Samhället under våren 2015. Omslaget är tecknat av Christoffer Saar.

Pris: 200 kr. SLUTSÅLD!

uppsalacoverNATT ÖFVER UPSALA

Diktsamlingen Natt öfver Upsala är inspirerad av H. P. Lovecraft och består av fyra långa, novellaktiga prosadikter, vilka undersöker teman som dröm och verklighet, sanning och lögn, jagets flyktighet samt sorgen över tidens gång och minnenas försvinnande. Omslagsbilden gjordes av Peter Bergting, en av Sveriges bästa serietecknare och fantasyillustratörer. Han hade ambitionen att göra det lovecraftianskt, och det tycker jag han lyckades med. Uppsala är på många sätt en lovecraftiansk stad och Uppsala universitet något av en syster till Miskatonic University i Arkham. I Lovecrafts berättelser är huvudpersonen för det mesta en intellektuell, en forskare, bibliotekarie eller vetenskapsman. I Uppsala är det inte ovanligt att möta människor som liknar Lovecrafts karaktärer. Vad gäller uråldriga hedniska kulter som är så viktiga Cthulhu-mytologin så stod själva templet i Gamla Uppsala! Och på Carolina Rediviva finns det många arabiska manuskript… Gestalten i Bergtings bild som står vid Skytteanska valvet och röker har vissa likheter med John Constantine. Det är avsiktligt. Jaget i dikterna, som delvis är jag själv, är något av en ockult detektiv som söker ledtrådar till något slags mönster i tillvaron. Många gånger är hans iakttagelser helt absurda och mönstret finns bara i hans egen hjärna. En lykta flämtar i mörkret. Den ska påminna om lyktstolpen i skogen i landet Narnia: vi har gått in en annan värld som fortfarande är bekant, ja, som innehåller delar av vår egen. Som dikternas Upsala med ett p:s förhållande till verklighetens Uppsala.

Pris: 150 kr

Professor Frans, omslagPROFESSOR FRANS OCH DET STULNA GUDAHUVUDET

Detta är det första detektiväventyret i en pulp fiction-serie i upsaliensisk universitetsmiljö om den excentriske Frans Stenberg, professor i egyptologi med kontor på Gustavianum, och hans assistent, Star Wars-nörden Henning. Omslaget är gjort av serietecknaren Olov Redmalm. I äventyret finns inslag av både det lovecraftianska och det sherlockianska. Jag är barnsligt förtjust i Conan Doyles berättelser om Sherlock Holmes och den amerikanske skräckförfattaren H. P. Lovecrafts mytologi.

Pris: 70 kr

Skymning öfver UpsalaSKYMNING ÖFVER UPSALA

Detta är min första diktsamling sedan 2008. Jag betraktar den som en ny debut. Skymning öfver Upsala gavs ut av Björkmans förlag i september 2013. Till omslagsmotiv har jag valt en bit av Svartbäcksgatan med Ungdomens hus i förgrunden.  Det är prosadikter som till stor del handlar om minnet, identiteten och åldrandet. Dikterna finns också inspelade och utlagda på YouTube här.

Pris: 200 kr

Därför, omslag2DÄRFÖR LÄMNADE JAG ISLAMISMEN

I denna småskrift gör Mohamed Omar ett försök att förklara vad han menade med begreppet ”islamism” och varför han så småningom helt lämnade denna tankeströmning till förmån för sekularismen. Den är delvis en fortsättning på boken En opieätares bekännelser, som kom ut i augusti 2012. Författaren tar också upp konflikten i Syrien, Omar Mustafa-affären, palestinafrågan och protesterna mot AKP-regeringen i Turkiet. Men huvudtemat är kampen mellan reaktion och progression och hur den moderna, sekulära världen har växt fram parallellt med en ny, ”faustisk mentalitet”. Doktor Faustus var enligt legenden en lärd renässansmänniska som sålde sin själ till Satan i utbyte mot all världens kunskaper.

Pris: 200 kr. SLUTSÅLD!

Den syriska tragedinDEN SYRISKA TRAGEDIN

Inbördeskriget i Syrien har väckt fasa över hela världen. Det har pågått i två år nu, och offren räknas i tiotusental. Den flitiga mediebevakningen av konflikten upprepar samma mantra: den sittande presidenten Bashar al-Assad är en grym ”diktator” som utmanas av det förtryckta ”folket”. Men är det verkligen så enkelt? I denna bok vill poeten och samhällsdebattören Mohamed Omar göra upp med den ytliga förståelsen av konflikten. Han sätter in den i en historisk, regionpolitisk och religiös kontext; han intervjuar personer med annorlunda perspektiv och återger tongången i svenska moskéer; och han visar hur det syriska upproret och hela den arabiska våren i själva verket har kapats av krafter som är allt annat än demokratiska.

Pris: 200 kr. SLUTSÅLD!

EN OPIEÄTARES BEKÄNNELSER

Den 9 januari 2009 skrev poeten Mohamed Omar en artikel på Expressens kultursida där han uppgav att Gazamassakern gjort honom till islamist. Det blev början på en över tre år lång intellektuell snedtändning som inom kort förvandlade honom från mediernas gunstling till en paria i hela det officiella kultursverige. I denna djupt personliga bekännelseskrift gör han definitivt upp med islamismen och redogör för de underliggande orsakerna till sitt avfall. Han berättar om sin bakgrund och sina komplex, om ekonomisk skuldsättning, utbrändhet och vägen till socialkontoret – och om religionens ljuva men livsfarliga opium.

Pris: 100 kr

Hur köper man mina böcker?

Swisha summan till mobilnr 0760078008 eller sätt in på bankkonto 8381-6 403 153 111-6 (Swedbank). Strunta i porto! Ange namn och adress. Flera av titlarna finns också på Adlibris.

Gillar du vad jag gör?

Swisha ett bidrag till 0760078008 (Eddie Råbock)

Jag finns även på Patreon

Kontakta författaren

E-post: mohamed-omar@hotmail.se
Tel: 0760078008 (Lämna meddelande eller messa om ni inte får svar)

 

330 reaktioner på ”Nya böcker

 1. Pingback: Min nya bok ute nu! | Nya Il Convito

 2. Pingback: Författaren Thomas Nydahl recenserar min nya bok: ”Jag älskar västerländska värderingar” | Nya Il Convito

 3. Pingback: Bloggen Amerikanska nyhetsanalyser recenserar min nya bok: ”Jag älskar västerländska värderingar” | Nya Il Convito

 4. Pingback: En arabofil läser Sherlock Holmes | Nya Il Convito

 5. Pingback: Tidningen Kulturen recenserar ”Jag älskar västerländska värderingar” | Nya Il Convito

 6. Pingback: I väntan på att Kraften ska vakna | Nya Il Convito

 7. Pingback: En arabisk stjärna har dalat | Nya Il Convito

 8. Pingback: Ny recension av ”Jag älskar västerländska värderingar” | Nya Il Convito

 9. Pingback: Jag debuterar som romanförfattare med ”Den siste Sturen” | Nya Il Convito

 10. Pingback: I diskussionen om islamism kan vi lära av berättelserna om Harry Potter | Nya Il Convito

 11. Pingback: Vår västerländska dekadens är vår storhet | Nya Il Convito

 12. Pingback: Kung Fury. På spaning efter den tid som flytt | Nya Il Convito

 13. Pingback: Det är tanken som räknas | Nya Il Convito

 14. Pingback: Poeterna är tråkiga | Nya Il Convito

 15. Pingback: Tio år sedan attacken i Londons tunnelbana | Nya Il Convito

 16. Pingback: Islamiska Statens barbari propageras från oväntat håll | Nya Il Convito

 17. Pingback: Lovecraft och Den galne araben | Nya Il Convito

 18. Pingback: Finn Malmgren vid Vansinnets berg | Nya Il Convito

 19. Pingback: Jag vill ha förklaringar istället för fördömanden | Nya Il Convito

 20. Pingback: Att leva och dö som Joe Strummer | Nya Il Convito

 21. Pingback: Utrota varenda jävel! | Nya Il Convito

 22. Pingback: Grattis, Johan Hakelius! | Nya Il Convito

 23. Pingback: Snart kommer min första roman: ”Professor Frans och den siste Sturen” | Nya Il Convito

 24. Pingback: Sverige behöver Marcus Birro | Nya Il Convito

 25. Pingback: Rashid Musa vilseleder om jihadistiskt våld | Nya Il Convito

 26. Pingback: Att gräva efter shoggothar i Uppsala. Ny recension av min diktsamling ”Natt öfver Upsala” | Nya Il Convito

 27. Pingback: USA:s presidentval 2016: Alternativet till svensk media | Nya Il Convito

 28. Pingback: Den hisnande känslan. Drakar och Demoner-nostalgi | Nya Il Convito

 29. Pingback: Uppsalaboken ”Den siste Sturen” ute nu! | Nya Il Convito

 30. Pingback: Uppsalanyheter recenserar ”Den siste Sturen” | Nya Il Convito

 31. Pingback: LitteraturMagazinet recenserar Professor Frans och den siste Sturen | Nya Il Convito

 32. Pingback: Upsaliensisk homoerotik? Ny recension av min Uppsalaroman ”Den siste Sturen” | Nya Il Convito

 33. Pingback: Necronomicon i Upsala. Professor Frans blir serie! | Nya Il Convito

 34. Pingback: Rollspelsgurun Anders Blixt recenserar min Uppsalaroman ”Den siste Sturen” | Nya Il Convito

 35. Pingback: Tidningen Kulturen recenserar ”Den siste Sturen” | Nya Il Convito

 36. Pingback: Jag kommer att prata på The Stockholm H. P. Lovecraft Festival | Nya Il Convito

 37. Pingback: Serieboken Necronomicon i Upsala ute nu! | Nya Il Convito

 38. Pingback: Lovecraftspecial i podden Farfarsparadoxen | Nya Il Convito

 39. Pingback: Katolskt Magasin recenserar ”Antikalifen. Jag älskar västerländska värderingar” | Nya Il Convito

 40. Pingback: Jag skriver om John Constantine i tidskriften Sekvenser | Nya Il Convito

 41. Pingback: ”A Swedish library’s hardly a place for occult horrors”. Lovecraftfestivalen 2015 | Nya Il Convito

 42. Pingback: Tentakelmonster recenserar ”Necronomicon i Upsala” | Nya Il Convito

 43. Pingback: ”Professor Frans är perfekt att njuta av i serieform” | Nya Il Convito

 44. Pingback: Seriebibliotekarien rekommenderar ”Necronomicon i Upsala” | Nya Il Convito

 45. Pingback: Bloggen Gilla serier gillar ”Necronomicon i Upsala” | Nya Il Convito

 46. Pingback: Den akademiska Upsalamiljön passar förträffligt till historier av det här slaget | Nya Il Convito

 47. Pingback: SF-författaren Oskar Källner gillar Necronomicon i Upsala | Nya Il Convito

 48. Pingback: Jag pratade i radio om serieboken Necronomicon i Upsala | Nya Il Convito

 49. Pingback: ”Älskar det! Vilket jävla äventyr!” | Nya Il Convito

 50. Pingback: Seriekännare med god hattsmak gillar Necronomicon i Upsala | Nya Il Convito

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s