Fläskpannkaka

Råbockens fläskpannkaka

4 portioner

2 dl vetemjöl

1 dl rågsikt

2 dl riven västerbottenost

1 tsk strösocker

1 tsk bakpulver

1 tsk fänkålsfrön (stöt i mortel)

1 kryddmått spiskumminfrön (stöt i mortel)

1 kryddmått finmalen svartpeppar

ca 300 gram rimmat sidfläsk

1 tsk salt

6 dl mjölk

3 ägg

smör (till formen)

Gör så här:

Tärna fläsket och stek i smör.

Sätt ugnen på 225°C.

Blanda mjölet, socker, salt och kryddor i en bunke.

Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn, tjock smet. Rör ner äggen.

Vispa ner resterande mjölk och fortsätt vispa till en klumpfri smet. (om tiden finns låt smeten svälla ca 10 minuter).

Rör ner den rivna osten.

Rör ner det stekta fläsket.

Häll smeten i en smord ugnssäker form

Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter, lägg ev. på en bit folie mot slutet om ytan får för mycket färg. Låt vila i 5 minuter innan servering. 

Garnera med timjan (se bilden)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s