Nationaldagen

Idag är det Sveriges nationaldag, även känd som Svenska flaggans dag. Man blir påmind om att ett land, trots den påbjudna mångkulturen, bara kan ha en nationaldag. Och en flagga. Flaggdag i Sverige betyder att man hissar den svenska flaggan, inte vilken flagga som helst. När mångkulturen infördes 1975, stod det så här i propositionen som antogs av riksdagen:

”Invandrar- och minoritetspolitiken bör präglas av en strävan att skapa jämlikhet mellan invandrare och svenskar. Invandrarna och minoriteterna bör ges möjlighet att välja i vilken mån de vill gå upp i en svensk kulturell identitet eller bibehålla och utveckla den ursprungliga identiteten.”

Men invandrarna kan inte välja nationaldag eller flagga. Så deras hemländers kultur är inte jämlika med den svenska. Och ska inte heller vara det. Enligt språklagen från 2009 är svenska huvudspråk i Sverige. Språk är en viktig del av en kultur. Eftersom det svenska språket är huvudspråk, så kan man inte säga att den svenska kulturen jämlik med den somaliska, den kurdiska och den afghanska kulturen i Sverige. Svenskan är privilegierad. Och så ska det vara.

Mångkulturpropositionen från 1975 är ogenomtänkt och ogenomförbar. Det är dags att riva och kasta den i papperskorgen. För jämlikhet mellan kulturer i en nation är en omöjlighet. Ett nation har en kultur som definierar den, som ger den dess identitet. Den svenska flaggan uppstod i den svenska kulturen och är hela nationens flagga. Det svenska språket uppstod i den svenska kulturen och är hela nationens språk. På nationaldagen firar vi händelser som skedde innan det fanns kurder, somalier, afghaner och syrier i Sverige.

Även om vi skulle vilja, så kan vi inte fira alla världens kulturer lika mycket på nationaldagen. Jag tycker därför att man ska lägga ner alla sådana ambitioner. På nationaldagen ska vi bara ha svensk kultur, inget annat. Invandrarnas kulturer firas ändå – i hemländerna. När du reser till andra länder vill du uppleva det som är speciellt i dessa länder. I Sverige ska vi främja, vårda och visa upp det som är speciellt svenskt. Då bidrar vi till mångfalden i världen.

Invandrarna som kommer hit, de kommer någonstans ifrån. De har ett hemland. Men om Sverige skulle sluta vara Sverige och förvandlas till Arabistan, då har svenskarna inget hem längre. Nu har arabiskan blivit det näst största modersmålet i Sverige. Det är inte bra. För då blir Sverige mer arabiskt och mindre svenskt. Det gör att människor med svensk kultur känner sig mindre hemma i sitt eget hemland. Människor med svensk kultur känner sig inte hemma i Rinkeby. De vill inte bo där. Det spelar ingen roll att det ligger i Sverige. Hur blir det om hela Sverige blir ett stort Rinkeby?

Livet handlar om mer än pengar. Man kan vara fattig, men ändå lycklig. Man kan vara rik och olycklig. Nu vet alla att massinvandringen är en ren förlustaffär. Men massinvandring från Afrika och Mellanöstern hade inte varit bra, även om den gett oss mer pengar. För den förvandlar som sagt vårt land till något annat. Vår miljö påverkar oss. En betongkloss mitt i Gamla stan skulle förstöra miljön. Den passar inte in. Och böneutrop passar inte in i svenska städer. Kyrkklockor passar in alldeles utmärkt.

Jag skriver massinvandring, inte invandring. Hade invandringen hållits på en rimlig nivå, hade det kunnat fungera. Men nu har det gått för långt. Vi kan inte ge fler människor från andra sidan jorden asyl. De får ta sig till sina grannländer. Vi kan hjälpa fler flyktingar för mindre pengar om vi lägger ner asylindustrin i Sverige.

Sveriges flagga säger något om Sverige. Det gyllene korset visar att vi är en nation med en kristen tradition. Inte islamisk, utan kristen. Islam har aldrig haft någonting med Sverige att göra. Enligt en legend såg Sankt Erik det gyllene korset på den blå himlen när han landsteg i Finland under det första svenska korståget år 1157. Han såg detta som ett tecken och gjorde det till sin flagga. Det betyder inte att du måste vara troende kristen för att vara svensk. Jag är själv ateist. Men det betyder att kyrkklockor inte kan jämställas med islamiska böneutrop.

Tänk på allt vackert och gott som vi uppskattar i den svenska kulturen som inte hade existerat om vi hade varit muslimer. Bellmans visor… de hade inte varit möjliga. Anders Zorns målningar. Alla psalmer…

Nationaldagen 2018 ser ut att bli en av de mest firade någonsin. Jag har ingen statistik på det. Det är bara det intryck jag får av att följa sociala medier. Det blir en bra förfest inför valet den 9 september då jag tror den misslyckade mångkulturalismen kommer att lida nederlag.

Bilden är hämtad ur Sörgården. Första skolåret (1912) av Anna Maria Roos.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s