Populisten Caesar

I ett nytt avsnitt av podden Antikalifen (inspelat 20/2) sitter jag, Antikalifen, med mina kollegor Alkemisten och Påven i ett studentrum i Uppsala och pratar om teveserien Rome. Jag är 70-talist, född 1976, och de två unga gubbarna är 90-talister. Generation X möter Generation Y!

HBO:s teveserie Rome var världens dyraste att producera – före Game of Thrones. Det blev två säsonger, den första sändes i 2005 och den andra 2007. Serien tar sin början i år 52 f.Kr. när Julius Caesar befinner sig med sina legioner i Gallien. Sedan korsar han Rubicon, tågar in i den eviga staden och utropar sig till diktator på livstid. Han är älskad av sina legioner. Två av seriens huvudpersoner, Lucius Vorenus och Titus Pullo, är soldater.

Caesar är aristokrat, men samtidigt en populist som stödjer sin makt på det vanliga folket och genomför populära reformer. Självklart gör vi jämförelser mellan det moderna Amerika och det forna Rom och självklart kan vi inte heller låta bli att jämföra Caesar med Donald ”The God Emperor” Trump. Jag, Påven och Alkemisten kommer att fortsätta podda, so stay tuned!

Lyssna även på avsnittet ”Rymd-AFA i kamp mot rymdnazister” där jag och Alkemisten pratar om den senaste Star Wars-filmen: The Last Jedi.

Stöd Antikalifens arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie)!

Bli månadsgivare på Patreon

Donera via Paypal:

En reaktion på ”Populisten Caesar

  1. Pingback: We wuz kangz – Nya Il Convito

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s