Måndagsklubben nämnd i Svenska Dagbladet

Simon på OfvandahlsO, gamla klang och jubeltid! Blir du tårögd när du hör den gamla klangen? Blir du full av längtan när du tänker på jubeltiden? Då kan vi berätta att de gamla gudarna lever än, bland skålar och pokaler, på Konservativa Måndagsklubben (KMK).

KMK är ett sällskap för Uppsalaromantiker, nostalgiska nördar och Bellman-fans som hittar på roliga saker tillsammans. Vår idé är att förena glädje och bildning. Vi kallar oss musketörer (och musketriser) och har som vårt motto valt ”En för alla, alla för en”.

Nu har KMK blivit omskrivna i Svenska Dagbladet. I förbigående, men ändå. Vi hoppas att detta ska locka fler till att ansluta sig till klubben. The more the merrier. Men vi vill samtidigt påpeka att vi är noga med urvalet, vi tillämpar, med ett uttryck lånat av Donald Trump, ”extreme vetting”.

I artikeln ”Om du visste hur många högutbildade som är SD:are”, som huvudsakligen handlar om studentföreningen Heimdal, blir min vän Simon O. Pettersson intervjuad på Ofvandahls kafé:

”Här på Ofvandahls, med vackra jugendtapeter som fond, brukar han och hans vänner i Konservativa måndagsklubben – Michaël Lehman och Eddie Omar (fd Mohammed Omar, numera Eddie Råbock) – låta sig fotograferas till sina invandringskritiska bloggar och poddar. Omar, som också kallar sig Antikalifen, skriver på sajten Det goda samhället och i Samtiden. Gänget, som kallar sig Gluntens drängar’, tycker om att gå till statyerna av Uppsalas olika fosterländska hjältar och hedra dem med snapsvisor och en skål i punsch.”

Råbocken, det är jag.

Den överste bilden kommer från Svenska Dagbladets artikel. Och här är min egen bild på mig, Simon och Lehman på Ofvandahls i juni förra året:

Konservativa Uppsalaprofiler 20 juni 2017

Vill du veta mer om KMK? Kontakta mig på Facebook eller Twitter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s