Politikerna är inte våra pappor

Under förra året slog sajten Det Goda Samhället sitt eget rekord vad gäller antalet artiklar, läsningar, unika besökare och kommentarer. Vi hade nästan sju miljoner visningar, och av dessa var 1,4 miljoner unika besökare.

I början på det nya året, torsdagen den 4 januari, mötte jag Det Goda Samhällets chefredaktör Patrik Engellau för att podda om den senaste tidens händelser. Som underlag för samtalet hade vi ett urval inlägg publicerade på sajten mellan den 22 december 2017 och den 3 januari 2018.

Julen blev i sedvanlig ordning utnyttjad av Svenska kyrkans ledare för att propagera uttjatad vänsterpolitik, och särskilt ansvarslös invandringspolitk. Påven höll ett jultal i samma anda.

Patrik kommenterar ett videoklipp från Joakim Lamottes reportage i Malmö efter de hemska gruppvåldtäkterna där. En kille säger att politikerna är våra föräldrar och måste lösa våra problem. Något Patrik inte alls håller med om!

Ni får heller inte missa när Patrik sågar sönder Dagens Nyheters huvudledare den 2 januari med den rubriken ”Hoten mot demokrati”. DN anklagar ”populister” för att komma med ”enkla lösningar”. Själva tycks de inte ha några lösningar alls.

Jag och Patrik försöker förstå den märkliga svenska invandringspolitiken, som både är oförnuftig och inhuman, och Patrik menar att den har att göra med ”det välfärdsindustriella komplexet”. Man vill öka antalet välfärdsklienter.

Säg vad ni tycker om vårt samtal i kommentarsfältet! Vi läser och kanske fångar vi upp någon idé eller åsikt ur kommentarerna för vår nästa podd. Vi tänker vi nämligen fortsätta!

Gillar du vad jag gör? Swisha till 0760078008 (Eddie)

Bli månadsgivare på Patreon

Donera via Paypal:

Annonser

2 reaktioner på ”Politikerna är inte våra pappor

  1. Om man inte konfronterar de ekonomiska incitamenten för de privata storföretagen och de finansiella institutionerna så kan man inte i grunden förstå den (im-)migrationspolitiska situationen som den har utvecklat sig. Jag emotser att ni båda vågar bita i denna bittra frukt snart nog.

  2. Pingback: Riva Rinkeby och bygga en Bullerby, eller? – Nya Il Convito

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s