Kristna ledare vilseleder

Kristus av El GrecoI ett nytt avsnitt av podden Amerikanska nyhetsanalyser (#513) pratar jag och Ronie Berggren om hur kristna ledare i väst använder julen för att propagera för ansvarslös och oförnuftig massinvandring. Vi granskar ärkebiskopen Antje Jackeléns, och biskopen av Växjö, Fredrik Modéus, uttalanden. Men även ledaren för världens största kristna samfund, påven i Rom, följde samma linje i sitt jultal.

Vad dessa kristna ledare ägnar sig åt skulle kunna beskrivas som ”godhetssignalering”, det vill säga att säga de rätta sakerna för att framstå som god och bli mer omtyckt av etablissemanget. Man kan i detta sammanhang begrunda Jesus ord om skrymtarna:

”Tagen eder till vara för att öva eder rättfärdighet inför människorna, för att bliva sedda av dem; annars haven I ingen lön hos eder Fader, som är i himmelen.

Därför, när du giver en allmosa, så låt icke stöta i basun för dig, såsom skrymtarne göra i synagogorna och på gatorna, för att de skola bliva prisade av människorna. Sannerligen säger jag eder: De hava fått ut sin lön.”

(Matteusevangeliet 6:1-2)

Skrymtarne är faktiskt bättre, för de gjorde i fall goda gärningar, som att ge allmosor. Det som Jesus fördömde var att de inte gav för Guds skull, utan för att prisas av människor. De kristna ledare som idag propagerar för massinvandring pratar bara. De vill dessutom att andra, som inte valt det själva, ska betala för deras ”godhet”.

Antje och Fredrik har blivit prisade av etablissemanget. De har fått ut sin lön.

Jag är inte troende, jag är ateist. Men eftersom dessa kristna ledare använder Bibeln för att övertyga fromma och naiva människor om att Gud kräver en ansvarslös och oförnuftig massinvandring, så känner jag att jag måste bemöta dem genom att visa att Bibeln kan tolkas på andra sätt – och att deras tolkningar dessutom är mindre rimliga.

Bild: Kristus bär korset. El Greco 1580-tal

Gillar du vad jag gör? Swisha till 0760078008 (Eddie)

Bli månadsgivare på Patreon

Donera via Paypal:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s