Den heliga familjen sökte asyl i närmaste säkra land

Flykten till EgyptenDebattören Jenny Sonesson, som vid flera tillfällen har kritiserat Svenska kyrkans ansvarslösa hållning i invandringsfrågan, uppmärksammade i ett inlägg på Facebook den 20 december en tweet av Växjöbiskopen Fredrik Modéus. Hon skriver:

”En färsk tweet av biskopen i Växjö stift. Sammanfattar problemet med Svenska kyrkan. Total sammanblandning av Bibeln och dagspolitik. Finns olika politiska åsikter om vad ’human migrationspolitik’ innebär! Bisarrt att använda 2000 år gammal religiös berättelse för att ställa krav på samtida lagstiftning. Det finns gott om kristna i t ex Kanada som inte förordar svensk huvudlös migrationspolitik a la 2015 som Svenska kyrkan. Bedrövligt att Annie Lööf, EBT och Jan Björklund förra året skrev under Juluppropet. Religion och politik måste skiljas åt! Heder åt AKB och Moderaterna som principfast inte skrev under.”

Och så här skrev biskopen i sin tweet tidigare samma dag:

”Lek med tanken att Jesus, Maria och Josef tvingades fly till Sverige. Hit hade de inte varit välkomna. Här råder murarnas politik. Vi behöver en mer human migrationspolitik, för barnens skull.”

Skärmbild (10)

Murarnas politik? Sverige har för Guds skull tagit emot flest asylsökare per capita i hela EU!

Biskopen anspelar förstås på historien i Matteusevangeliet om den heliga familjen, Josef, Maria och Jesusbarnets, flykt till Egypten för att rädda Jesus från kung Herodes. Kungen hade befallt att alla gossebarn skulle mördas.

”Men när de hade dragit åstad, se, då visade sig i drömmen en Herrens ängel för Josef och sade: ’Stå upp och tag barnet och dess moder med dig, och fly till Egypten, och bliv kvar där, till dess jag säger dig till; ty Herodes tänker söka efter barnet för att förgöra det.’” (Matt. 2:13)

Men jag vill påminna dem som vill att vår invandringspolitik ska dikteras av Bibeln att den heliga familjen sökte asyl i närmaste säkra land och när faran var över så reste de hem igen. Och det utan att plocka ut något återvändarbidrag!

”Men när Herodes var död, se, då visade sig i drömmen en Herrens ängel for Josef, i Egypten, och sade: ’Stå upp och tag barnet och dess moder med dig, och begiv dig till Israels land; ty de som traktade efter barnets liv äro nu döda.’” (Matt. 2:19-20)

Dessutom var både Egypten och Israels land delar av det romerska riket. Josef och Maria reste från en region till en annan inom ett och samma rike, och borde klassificeras som ”internflyktingar”. Och, som sagt, i stället för att stanna i Egypten reste de hem. Jesus växte upp i sitt hemland, och, trots alla slags motgångar och förföljelse, försökte han förändra sin omgivning efter sin övertygelse. Hans dödades för sin gärning. Han flydde inte.

Biskop Modéus bör också fundera över detta: om den heliga familjen hade fått permanent uppehållstillstånd (PUT) i Egypten, så hade inte Jesus dött på korset för våra synder! Lek med den tanken!

Anhängarna av en ansvarslös invandringspolitik säger ibland att asylsökarna flyr från terrorgrupper som Islamiska Staten (IS), Al-Qaida och talibanerna. Men innan asylsökarna har kommit hit har de rest genom flera säkra länder där IS, Al-Qaida och talibanerna inte har någon makt. Inte ännu åtminstone!

De säger också att asylsökarna flyr från krig. Men inte är det krig i Danmark eller Tyskland? Det finns ingen som kommer direkt från en krigszon till Sverige, alla har rest genom flera europeiska länder där fullkomlig fred råder, och alltså tar vi inte emot en enda asylsökare som flyr från krig.

Den ”humana migrationspolitik” som biskopen av Växjö vill se mer av har lett till att den inhumana islamismen har fått spridning i Sverige. Den har också lett till av vi har drabbats av terror. ”För barnens skull”, skriver han. Men var inte Ebba Åkerlund ett barn?

Elvaåriga Ebba var en av fem som dödades av asylsökaren Rakhmat Akilov i terrorattacken i Stockholm den 7 april. Har hennes liv inget värde? Bör vi inte fundera på om vi ska ha en förnuftigare och ansvarsfullare invandringspolitik? För barnens skull. För alla de barn som låg lemlästade och döda på en blodig gata i Nice efter jihadattacken den 14 juli 2016. Liksom Ebba blev de överkörda av en lastbil.

Ebba var ett barn på riktigt. Inte som alla dessa vuxna män som låtsas vara barn för att utnyttja vår välfärd. Det är en synd att luras. Biskop Modéus borde, som den morallärare han är, läxa upp dessa lurendrejare i stället för att ringakta svenska folkets stora och välvilliga, men ack så missriktade, insatser för flyktingarna. Vi skulle kunna hjälpa fler flyktingar för mindre pengar i närområdet.

Det biskopen gör kallas godhetssignalering, att säga de rätta sakerna för att framstå som god och bli mer omtyckt av etablissemanget. Han tar ingen risk. Och själv har biskopen en hög lön och en bra bostad på tryggt avstånd från mångkulturen. Det är andra som får betala för hans godhet och humanism. De får sämre skola, sämre vård, mindre trygghet, rasism mot svenskar och islamism. Är det humant mot dem?

En annan sak att begrunda nu när julafton närmar sig. Högtiden då vi, i tusen år i alla fall, firat Jesu födelse. Gud som föddes som ett litet barn i ett stall i Betlehem. När Jesus blev stor sade han: ”Du skall älska din nästa såsom dig själv”. Alltså: du skall älska dig själv. Glöm inte det!

Bild: Flykten till Egypten av Carlo Saraceni (1579-1620)

Gillar du vad jag gör? Swisha till 0760078008 (Eddie)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s