Mångkultur är bra i Sverige, inte i Saudiarabien

Omar Mustafa och Saudiarabien
Omar Mustafa, intervjuad av SVT som ansvarig för den resebyrå som i anslutning till Islamiska förbundet anordnar resor till Mecka

När vi talar om Islamiska Staten (IS) i bestämd form singular glömmer vi att det finns flera islamiska stater i världen. Den som är mest lik terrorgruppen IS är Saudiarabien, som jag brukar kalla Islamiska Staten i Saudiarabien (ISS).

Kalifatet leds av en kalif medan Saudiarabien leds av en kung. I båda staterna har man ambitionen att följa Koranen och profeten Muhammeds lära till punkt och pricka. Det betyder att kvinnan ska lyda sin man, annars kan hon agas. Det betyder att en man kan ha fyra fruar. Det betyder ingen yttrandefrihet. Det betyder halshuggning och prygel.

I detta videoklipp kan du se hur folkmassan jublar när Raif Badawi blir pryglad utanför Al-Jafali-moskén i Jeddah den 9 maj 2015. Eftersom han sagt att judar, kristna, muslimer och ateister är likvärdiga dömdes han för att ha ”förolämpat islam” till tio års fängelse och tusen piskrapp:

Visst, IS är ett omedelbart hot mot Europas säkerhet. Dess fanatiska anhängare kan slå till när som helst. Men det är Islamiska staten i Saudiarabien (ISS) också. Den är ett hot genom att den finansierar islamistisk extremism i vårt land. Den står bakom extremistiska moskéer och delar ut stipendier till unga muslimer för att studera i Saudiarabien.

Den Islamiska Staten i Saudiarabien tjänar en hel del på olja. Men den drar också in massor av pengar varje år på hajj, vallfärden till Mecka. Den första september i år var det eid al-adha, offerfesten. Då offrade muslimer över hela världen djur till Gud. Miljontals djur slaktas.

Från en blygsam början har hajj växt till enorma proportioner. År 1920 kom det 58 000 pilgrimer från länder utanför Arabien, 2015 kom det en miljon och 385 tusen. De inhemska pilgrimerna blir också fler. Sammanlagt blir det ungefär två miljoner människor som ska trängas i staden. Det hela har utvecklats till en mångmiljardindustri som skänker den saudiska regimen både kapital och prestige.

Muslimska ledare i Sverige tycker om att gnälla över ”islamofobi”. Det svenska samhället är ju så islamofobiskt. Det är ju så svårt att leva här. Samma ledare tycker att det är helt okej att vallfärda till den djupt intoleranta Islamiska Staten i Saudiarabien och göda dess regim med pengar. Det var framgår av en artikel på SVT den 24 september 2015 att den tidigare ordföranden för Islamiska Förbundet i Stockholm, Omar Mustafa, var ansvarig för en resebyrå som anordnade resor till Mecka. Mustafa är känd, eller kanske snarare ökänd, som islamisten som lyckades ta sig in i Socialdemokraternas partistyrelse våren 2013.

Varje år sätter sig ungefär 1600 svenska muslimer frivilligt på ett plan och flyger till det religiösa förtryckets högborg i världen! Till ett land helt utan demokrati och mänskliga rättigheter. Till ett land där kvinnor är andra klassens medborgare. Till ett land där icke-muslimer förföljs och diskrimineras. Till att land där man kan bli fängslad, pryglad och avrättad för att man yttrar sig kritiskt om islam. Man kan undra hur många av dessa 1600 pilgrimer som en gång kommit till Sverige som flyktingar, ja, som påstått att de flytt ifrån förtryck. Hm… de verkar inte ha någonting emot islamiskt förtryck.

Omar Mustafa, som gärna gnäller över den så kallade ”islamofobin” i Sverige, det vill säga sådana hemskheter som att en kvinna i sjal upplever att man ser snett på henne på stan, har ingenting emot att turista i ett land där kristna torteras och avrättas. Där kristen mission är olaglig och där det är förbjudet att bygga kyrkor.

Nästa gång någon muslimsk ledare gnäller över den hemska islamofobin i Sverige, fråga om han har varit på hajj i Saudiarabien. Fråga om han tycker att det är okej att göda en sådan ”kristofobisk” regim. För min erfarenhet av muslimska fundamentalister är att de tycker om ”tolerans”, ”religionsfrihet” och ”mångkultur” i Sverige, men inte i islamiska länder.

Gillar du vad jag gör? Swisha ett bidrag till 0760078008 (Eddie Råbock)

Bli månadsgivare på Patreon

Donera via Paypal:

Donate Button with Credit Cards

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s