Vi gillar inte sharia, men följer den ändå

ShariazonEnligt traditionell sharia, islamisk lag, ska kvinnor och män hållas åtskilda. Kvinnor ska inte ”visa sina behag”, inte skratta högt, ja, inte uppträda på något sätt som kan ”fresta” män. En god hustru ska bara gå ut om det är nödvändigt och bara med sin makes tillstånd. Hon får heller inte resa utan en manlig anhörig som ”övervakare”. Hon ska lyda sin man som är husets herre och mopsar hon upp sig har han rätt att aga henne.

Motsatsen till en anständig kvinna blir då sådana kvinnor som ”visar sina behag” och både skrattar och pratar med manliga vänner, kollegor och andra medmänniskor. Den oanständiga kvinnan rör sig fritt ute utan manlig övervakare. Motsatsen till en god hustru blir en hustru som vill leva jämställt med maken, ett förhållande där båda är myndiga och fattar beslut tillsammans.

Kvinnosynen i sharia finns inte bara finns i gamla islamiska skrifter utan som förkunnas än idag i moskéer världen över, även i svenska. Det beror på att i moskéerna förkunnar man att Koranen innehåller tidlös ledning för hur livet ska levas och inte får ifrågasättas. Man förkunnar också att profeten Muhammed är varje muslims förebild och lärare.

Den genomsnittlige, moderne svensken har värderingar som skiljer sig diametralt från värderingarna i traditionell islam. Islam är den minst omtyckta religionen i Sverige. Ändå ser vi tecken på att Sverige blir mer likt islamvärlden. Det sker en anpassning till den kvinnosyn som finns i sharia. Det beror alltså inte på att svenskar tycker om islam. Det beror på att invandrare med bakgrund i islamvärlden och en mentalitet präglad av sharia kommer till Sverige och påverkar vårt sätt att leva.

För sjutton år sedan delade fyra Rinkebykillar med sig av sin syn på svenska tjejer. Reportaget, Det kan hända den snällaste kille, publicerades i Dagens Nyheter den 11 februari 2000.

”Men det är inte lika fel att våldta en svensk tjej som att våldta en arabisk tjej”, säger Hamid. ”Den svenska tjejen får ju massor av hjälp efteråt, och hon har nog redan knullat. Men arabtjejen får problem med sin familj. För henne är det en stor skam att bli våldtagen. Det är viktigt att hon har kvar oskulden när hon gifter sig.”

”En tjej som går ut på kvällen utan någon kille som kan skydda henne får skylla sig själv”, fortsätter Hamid, ”särskilt om hon är full.”

Det är egentligen inte så stor skillnad mellan vad Rinkebykillarna säger till Dagens Nyheter och vad som sägs av vissa imamer i Sverige. I en föreläsning med rubriken Kvinnan i islam säger imamen Muadh Zamzam att flickor måste täcka sig för att inte väcka männens lust. Och männen måste vakta på sina kvinnor.

“Inte vem som helst ska titta på våra kvinnor. Jag blir arg om jag ser att någon tittar på min fru. Jag vill inte att någon ska titta på min fru, på min mamma, min syster. Det är så muslimer ska vara.”

Så jämför imamen kvinnor med choklad. De som är insvepta i papper ska man ta, de som ligger utan förpackning tar flugorna.

Dessa imamer, även om de inte uppmanar till sextrakasserier och våldtäkter, underblåser föraktet för västerländska kvinnor och muslimska kvinnor som valt en västerländsk livsstil.

Svenskar i Sverige, icke-muslimer, riskerar att anpassa sitt beteende efter sharia. Fast de inte tror på sharia. Vissa badhus undviks av kvinnor sedan de tagits över av unga män med en mentalitet präglad av sharia. Eller så går man inte dit utan en bror eller far som kan ”skydda” dem. För gängen tenderar att låta kvinnor med manligt sällskap vara i fred.

På samma sätt riskerar gruppvåldtäkterna där invandrarmän, ofta med islamisk bakgrund, förgriper sig på svenska kvinnor, att göra så att kvinnor inte vågar röra sig fritt. Svenska kvinnor kan känna sig tvungna gå ut mindre eller att ha med sig en manlig vän eller släkting. Så får tvingas på hederskultur och sharianormer utan att egentligen ha velat ha dem.

En händelse: i augusti 2015 utsattes en svensk kvinna i Strängnäs för två överfallsvåldtäkter samma natt. Våldtäktsmännen var två asylsökande män från Syrien och Algeriet. En av dem spottade kvinnan i ansiktet och sa: ”I’m gonna fuck you, little Swedish girl”.

Tänk om grupper av svenska män hade våldtagit en invandrarkvinna – hur hade reaktionerna blivit då? Hade det inte blivit stora rubriker? Hade inte antirasisterna protesterat? Tänk dig sedan att dessa gruppvåldtäkter hade skett en gång i månaden, år efter år. Bristen på reaktion när svenska kvinnor våldtas, ofta med rasistiska förtecken, av grupper av invandrarmän, tyder på att svensken håller på att bli något av andra klassens medborgare i sitt eget land. En svensk, otrogen kvinna är mindre värd än en muslimsk, ”anständig” kvinna. Precis som det är i sharia.

På senare tid har sexövergrepp på festivaler fått en del uppmärksamhet. Det handlar i stort sett alltid om män med invandrarbakgrund som ger sig på svenska tjejer och kvinnor. Festivaler som bara etniska svenskar går på, som hårdrocksfestivalen Sweden Rock utanför Sölvesborg, har inte detta problem. Vad blir följden av alla dessa övergrepp? Jo, att svenska tjejer tvekar inför att gå på festivaler eller att de går dit med manliga beskyddare. De börjar alltså bete sig mer som kvinnorna i länder där sharia råder.

Enligt sharia får man inte avbilda profeten Muhammed. Och man får absolut inte göra narr av honom. Detta är två förbud som svensken tagit till sig. Medierna i Sverige skulle aldrig publicera en karikatyr av Muhammed. Inte för att de respekterar Muhammed eller tror att han var en riktig profet, utan för att de är rädda. De vet hur det gick för redaktionen på den franska tidningen Charlie Hebdo – den massakrerades av jihadister. Det är fritt fram att häckla kristendomen, men inte islam. Just som det är i länder där sharia råder.

I sharia finns ingen religionsfrihet, man får inte lämna islam. I islamiska länder kallas de som lämnar islam för ”murtad”, och kan fängslas eller avrättas. I Sverige kallas de islamofober, om de uttrycker sin otro öppet, som till exempel den somaliska kvinnan Mona Walter. En person som i Sverige lämnar islam kan råka ut för misshandel, hot och utfrysning från familjen. En kvinna som tar av sig slöjan kan bli mördad. Det har hänt. För många muslimer är den svenska religionsfriheten bara ord utan mening. I praktiken är det oerhört svårt att lämna islam. Familjen, grannarna, landsmännen, församlingen i moskén bestämmer vem du är.

Kvällen den 24 augusti 2015 sände Aktuellt ett reportage från Rinkeby. Reportern befann sig på torget med den somaliska ex-muslimen Mona Walter. Ett gäng aggressiva ungdomar skrek ”Det här är inte Sverige!” och ”Hora!”

Det här är inte Sverige, sa de. De har rätt. För i Sverige får man lämna islam. I Sverige behöver inte en kvinna inte gå i heltäckande kläder. Rinkeby liknar nu mer islamvärlden än Sverige. Som imamen sade i sin föreläsning Kvinnan i islam: den choklad som är utan förpackning tar flugorna.

Islam är den minst omtyckta religionen i Sverige och extremt få etniska svenskar konverterar. Ändå sker denna anpassning till sharia, islamisk lag. Det beror på att invandrade muslimer blir fler och börjar sätta sin prägel på omgivningen. Antal är styrka. Med amerikansk kultur är det tvärtom. Den sprids i Sverige helt utan hjälp av invandring från Amerika. Det är en omtyckt kultur som folk vill ha. Det går att sälja biljetter till halloweenfester, ytterst få svenskar skulle dock betala för att vara med på en eidfest – de skulle inte ens gå gratis.

Man påverkas av de kulturer man gillar och ser upp till. Det är därför svenskar påverkas av amerikansk kultur. Men tyvärr påverkas man också av kulturer man inte gillar. Det är fallet när svenskars beteende anpassas till sharia på grund av att muslimska invandrare med shariavärderingar växer i antal och uppträder aggressivt.

Gillar du vad jag gör? Swisha ett bidrag till 0760078008 (Eddie Råbock)

Bli månadsgivare på Patreon

Donera via Paypal:

Donate Button with Credit Cards

Annonser

2 reaktioner på ”Vi gillar inte sharia, men följer den ändå

  1. Benny

    Halloween är en irländsk sed ursprungligen och har inte mycket att göra med den kommersialiserade dynga som senare kom hit via USA. Sen är ju mycket av den omhuldade ”amerikanska kulturen” bara business ivrigt påhejad av handlare och media och har inte mycket med svenska traditioner att göra…indoktrineringen kallas det visst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s