Ny video! Svensk skola lär ut felaktigheter om islam

Skolan ska förmedla kunskap. Men jag har kommit över ett häfte som visar att åtminstone en skola lär ut felaktigheter. Det rör sig om ett häfte med information om islam som använts i undervisningen av högstadieelever på Alfred Dahlinskolan i Jönköping. I häftet, som har rubriken ”Minikurs islam”, har jag hittat flera fel.

Häftet som jag fått ta del av ger inte eleverna saklig och riktig information om islam. I stället är det en skönmålning i syfte att göra dem mer positivt inställda. Denna gång har jag tagit upp just detta häfte, framöver har jag tänkt titta på hur svenska skolböcker beskriver islam.

I studiehäftet görs följande påstående:

”Daesh (IS) säger att de utkämpar jihad, vilket inte stämmer. De tvingar på sitt tänkande och utrotar oliktänkande. De uppmuntrar till krig och våld. Gruppen utkämpar alltså inte muslimskt jihad.”

Terrorgruppen Islamiska Staten utkämpar inte jihad eftersom de tvingar på andra sitt tänkande och utrotar oliktänkande. Men detta är ju exakt vad Koranen förkunnar och vad profeten Muhammed gjorde! Han tvingade genom svärdets makt på andra sina lagar och han utplånade de som satte sig upp mot honom. De som trodde på många gudar blev utrotade, oavsett om de underkastade sig hans styre eller inte. Koranen uppmanar till heligt krig. Är Koranen inte islamisk? Det minihäftet påstår indirekt är alltså att Muhammed, islams profet, inte var en riktig muslim, och att Koranen, islams heliga bok, inte är islamisk.

Korancitaten har hämtats ur K. V. Zetterstéens svenska översättning från 1917.

Gillar du vad jag gör? Swisha ett bidrag till 0760078008 (Eddie Råbock)

Bli månadsgivare på Patreon

Donera via Paypal:

Donate Button with Credit Cards

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s