Serien av jihadattacker mot Europa har mötts av en motattack

Antikalifen pratar 4Då har det alltså hänt. Serien av jihadattacker i Europa har lett till en motattack. Natten den 19 juni körde en brittisk man rakt in i samling muslimer utanför en moské i London.

Moskén i Finsbury Park är salafistiskt, det vill säga den står för en fundamentalistisk typ av islam som håller sig till Koranen och profeten Muhammeds exempel. Moskén ska numera vara lugn, men var tidigare tillhåll för imamen Abu Hamza al-Masri som var anhängare till Al-Qaida och hyllade Usama bin Ladin. Han sitter inlåst för terror i USA.

Det är en skrämmande utveckling, samtidigt som den är väntad. Jag har i flera artiklar här på Det Goda Samhället varnat för att det islamistiska våldet och hatet kan komma att mötas av våld och hat från européer i de drabbade länderna.

Det är när jihadattackerna möts av motattacker, som följs av fler jihadattacker och så vidare, som situationen verkligen kan komma att urarta i ett inbördeskrigsliknande tillstånd. Islamiska Staten har redan skickat ut en uppmaning till sina anhängare om att trappa upp jihad på Europas gator. Och samma dag som attacken i London skedde en misslyckad självmordsattack mot poliser i Paris.

För att hindra våldsspiralen måste regeringarna ta sitt ansvar och allvarligt börja begränsa massinvandringen från Afrika och Mellanöstern till Europa. Den mångkulturella modellen bör också ersättas med en assimilationsmodell som uppmanar invandrare att smälta in i majoritetskulturen och identifiera sig som i första hand engelsmän, fransmän, svenskar och så vidare.

De resurser som frigörs när man begränsar massinvandringen kan användas till ökat u-landsbistånd och flyktinghjälp i närområdena. Man kan också erbjuda generösa bidrag till de invandrare som trivs bättre med hemlandets kultur, att återvända och etablera sig i hemlandet.

Så länge massinvandringen fortsätter, parat med en allt djupare mångkulturell splittring, befarar jag att våldet kommer att öka, både från jihadister och från européer.

Massinvandringen till Europa leder inte till att islamvärlden blir bättre, tvärtom leder den till att vi flyttar problemen som gör islamvärlden dålig till Europa. Europa blir mer som islamvärlden.

Många européer känner sig allt mer desperata då de ser att deras länder förändras. De upplever att de håller på att bli främlingar i sitt eget land, i vissa fall utsatta för rasistiskt hat och våld från grupper med invandrarbakgrund. Det handlar inte bara om att invandrare inte jobbar. Det handlar om att hela stadsdelar förlorar sin europeiska, kulturella karaktär. Det finns en grogrund för hat och för att galningar, extremister av olika slag och medborgargardister börjar agera utanför lagens ramar.

Londons muslimske borgmästare Sadiq Khan reagerade tidigare på jihadterrorn genom att säga att det är ”en del av att leva i en storstad”. Den typen av defaitism kan bidra till att öka desperationen hos vissa som känner sig övergivna av staten och kanske redan är psykiskt instabila och våldsbenägna. Kommer han nu att säga samma sak till oroliga muslimer? Ta det lugnt, attacker mot muslimer är sådant man får räkna med.

Islam är den minst omtyckta religionen i Europa, en majoritet vill till och med stoppa all invandring från islamiska länder. Det beror sannolikt på allt man läser i nyheterna om terror och förtryck, men också att allt fler européer har egen erfarenhet av islamisk fundamentalism.

Muslimska ledare har fördömt jihadattackerna i Europa, men man har inte velat erkänna kopplingarna mellan islam och jihadistisk terror. Man har inte velat granska religionen kritiskt. För det är stor skillnad mellan islam och kristendomen. Islam grundades av Muhammed som var en krigare. Han påbjöd jihad, det heliga kriget. Han dömde människor till prygel och stening. Han lät halshugga de som häcklade honom.

Hade det funnits YouTube på 600-talet hade klippen med Muhammed och hans mäns handlingar fått Islamiska Staten att framstå som moderata muslimer.

Det vore ett stort steg framåt om muslimska ledare kunde stå upp och säga att Muhammed kunde göra fel och vi inte kan fortsätta att okritiskt tala om honom som en förebild för alla tider.

Om muslimer vill förbättra sitt rykte och kunna leva i harmoni med andra i Europa tror jag att de behöver uppvisa större vilja till självkritik och anpassning till europeisk kultur.

Om europeiska länder drastiskt ändrar sin invandringspolitik, avskaffar mångkulturen och börjar främja en anda av sammanhållning, tror jag att vi fortfarande kan undvika en blodig framtid. Men tiden börjar bli knapp.

För ett tag sedan varnade chefen för den franska säkerhetstjänsten Patrick Calvar att Frankrike står på randen till ett inbördeskrig. Allt som behövdes för att tända gnistan var en eller två jihadistiska attacker. Detta sades alltså före jihadmassakern i Nice den 14 juli. Hur många attacker till kan vi uthärda?

Lyssna även på podden Amerikanska nyhetsanalyser. På kvällen den 19 juni talade jag med Ronie Berggren om attacken mot muslimer vid Finsbury Park-moskén.

Gillar du vad jag gör? Swisha ett bidrag till 0760078008 (Eddie Råbock)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s