Det islamiska hotet mot Europa är verkligt

johan-sobieskiEtt av historiens många märkliga sammanträffanden är att jihadattacken mot New York den 11 september 2001 inträffade samma datum som det ottomanska rikets jihadkrig mot Wien år 1683.

Hade Usama bin Ladin valt dag med Wien i åtanke? Nej, det är förmodligen just ett sammanträffande. Al-Qaida är en salafistisk jihadgrupp med liten respekt för det ottomanska riket. I stället är det profeten Muhammed och hans heliga krigare som är förebilder. Salafismen är ju en väckelserörelse som vill tillbaka till det ursprungliga islam, Koranen och Muhammeds islam.

Men, det jag ville ta upp här, är att vid en katolsk söndagsgudstjänst den 11 september i habsburgarnas huvudstad Wien, trehundratrettiotre år efter det stora slaget som avgjorde Europas öde, varnade kardinalen Christoph Schönborn i sin predikan för att Europa är på väg att lämna sitt kristna arv och att många muslimer, liksom en gång ottomanerna, fortfarande drömmer om erövring.

Kardinalen vände sig till församlingen i Sankt Stefans-katedralen i Wien och frågade: ”Kommer det att bli ännu ett försök till islamisk erövring av Europa?”

Det var ju det slaget vid Wien hade handlat om, det ottomanska riket, det dåvarande kalifatet, ville erövra Europa och lägga det under islam. ”Många muslimer vill det”, fortsatte kardinalen, ”och de säger: ’Europa är slut’”.

Är kardinalen islamofob? Sprider han fördomar om muslimer? Nej, han påstår inte att alla som kallar sig muslimer vill erövra Europa, utan att många vill det. Och det är sant. Islam är och har alltid varit en missionerande religion. De som tror på Koranen och ser Muhammed som sin lärare tror också att missionsarbete är en skyldighet.

Det finns muslimer som vill erövra Europa genom mission, andra vill göra det genom svärdet. Så finns det en tredje grupp som vill att Europa ska fortsätta vara som det är. De är muslimer till namnet, och de kallar Muhammed sin profet, men de anstränger sig inte att följa hans budskap i sin helhet.

De kristna arméerna besegrade kalifens muslimska arméer utanför Wiens portar 1683. Efter detta blev muslimerna bara svagare och svagare. De förlorade ett efter ett tidigare erövrade länder som Grekland, Rumänien, Serbien och Ungern. Till slut föll kalifatet efter första världskriget.

Men att turkarna inte kunde ta Europa berodde också på någonting annat. De hade en fiende i ryggen som tog mycket kraft: perserna. Ända sedan den safavidiska dynastin tagit makten i Persien i början av 1500-talet och infört shiaislam som statsreligion hade de båda rikena legat i luven på varandra. Det sunnitiska osmanerna stod mot de shiitiska safaviderna. Lyssnar man på dagens jihadister lyfter de gärna fram detta: det är de shiitiska kättarnas fel att vi inte kunde ta Europa!

Jihadisterna jämför detta med dagens situation där det moderna kalifatet i Irak och Syrien, terrorgruppen IS, hindras från att expandera av det shiitiska Iran och dess allierade, Assad i Syrien och shiapartierna i Irak. Iranierna är inte våra vänner och vill oss inte väl, men just nu fungerar de som mur mot den salafistiska jihadismen. Vi gynnas av denna inomislamiska konflikt.

Kardinal Christoph Schönborn gör rätt i att varna, för hotet är verkligt. I de moskéer jag varit i drömmer man inte bara om ett Europa, utan om en värld, under islams banér. Jag minns när jag som muslim besökte London och kyrkor som gjorts om till moskéer. De visades upp som tecken på Europas svaghet och på att islams seger var nära förestående.

I en dokumentär i danska TV2 tidigare i år, ”Moskéer bakom slöjan”, visade man vad imamer kan säga inför dold kamera. En imam, som tidigare ansetts ”moderat”, avslöjades med att säga att muslimer kommer att erövra Europa.

Ordet som imamen Mohammad Fouad al-Barazi använde i inslaget är ”fath”, som betyder ”öppning”. Det är samma ord som i islamiska texter används om profeten Muhammeds erövring av Mecka och senare om hans följeslagares erövring av Egypten, Syrien, Persien med flera länder. Den turkiske sultan som år 1453 erövrade Konstantinopel bar hederstiteln ”Al-Fatih” eller Erövraren. Han är en hjälte i dagens Turkiet.

Mehmet som sultanen hette, är känd och respekterad över hela islamvärlden. Och han var en erövrare, inte en försvarare. Men hur många européer känner till Johan III Sobieski, den polske kung som undsatte Wien och räddade det från undergång? Inte många, och än färre hyser någon beundran för honom. Det är så det ser ut. Vi har ett Europa som glömt sin historia och är fyllt av skam och självanklagelser. Och så har vi en islamisk värld där man hellre talar om sin storhet och ära.

Gillar du vad jag skriver? Swisha ett bidrag till 0760078008

Annonser

4 reaktioner på ”Det islamiska hotet mot Europa är verkligt

  1. Håkan

    Kanske är det bara ännu ett sammanträffanden, men det var märkligt nog också denna dag (år 1565) som den turkiska/islamiska invasionen och belägringen av Malta slutligen slogs tillbaka.

  2. Ayno

    Vad menar du med att du är antikhalifa är du inte muslim men hur heter du Muhammed omar då och tycker du verkligen att ottomanska riket var terrorister då är du inte muslim för att en Khalifa följer med islam regler och inget annat än så när du säger att du säger antikhalifa det är som att säga att du är antiislam och i Khalifas tid i europa dödades miljon tals människor består av judar och kristna och muslimer i povéns namn och dem jävla isis daash är inte muslimer även om dem säger att dem är muslimer dem är inte det och dem påstår att om dem dör att dem ska till paradiset jag kan bara säga att det finns bara helvete till alla isis daash jävlarna och enligt islam man måste döda dessa isis parasiterna som kallar sig för muslimer dem har inte alls med islam att göra dem är wahabister efter den Ogudaktiga hedning som heter Muhammed ibn Abdul wahab som är bedouin som har med hjälp av engelsmännen och Frankrike samlat alla sjukan bedoinär från alla arabiska öken och krigade mot ottomanska riket och jag tror inte att ni kan neka det för att det är bevisat som lawrenz of arab och med mera och dem lyckades kasta ut ottomanska riket från arabländerna och dem bedouin Abdul wahab och grisen faysal fick styra hälften av arabiska länder som heter Saudiarabien och wahabi Ogudaktiga hedning grisen styrs fortfarande på samma sätt och som sagt alla som följer denna klanen är inte muslim och den som säger att wahabister är muslimer åker ut ur islam man blir hedning och den snabbast växande religion är islam har ni nånsin tänkt på att islam växer fortare än andra religioner även om alla medier är mot islam och min råd till är att ni ska tänka på att heliga Jesus kom inte med något som heter kristendom utan han kom för judar han har försökt med alla medel för att hjälpa dem men dem ville bara honom illa och 12.000 judar med hjälp av rome samlades för att döda honom fast han bara önskade dem det goda och heliga Jesus är inte född på vintern tvärtom om han är född i sommaren tänk på dadlar och nötter som alla kristna äter på såkallad jul dem växer bara på sommaren och när heliga Maria satt under träden det dadlar från träden och i den originala bibeln står om profeten Muhammed och i judiska böker också står det i alla fall om ni vill vara säkra på det kan ni leta och se själva i judernas bok står det Mohamadim och biblen står det Mention så det jag vill säga är alla våld som händer i islams namn är propaganda för att alla ska hata islam och för att stoppa det snabba växandet och bensinen som finns i alla muslimernas länder såklart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s