Rollspelsbloggen Boningen skriver om Necronomicon i Upsala

Necronomicon i Upsala 2Rollspelsbloggen Boningen har funnits på internet sedan slutet av 90-talet. Nu har de skrivit om min och Rickard Fornstedts seriebok NECRONOMICON I UPSALA. Som gammal rollspelare och löjligt sentimental rollspelsnostalgiker är det förstås roligt att få applåder från detta håll. Jocke, en av Boningens bloggare, skriver:

Jag var på Stockholms HP Lovecraftfestival här om veckan mest för att vara nån slags Henrik Möller-fanboy, men mer om det senare (eller kanske aldrig). Det jag tänkte prata om idag är boken Necronomicon och dess historia i Sverige, efter som jag sprang på en serieitdning om just detta.

I Mohamed Omar och Rickard Fornstedts Professor Frans: Necronomicon i Upsala så finns det ett exemplar av de döda namnens bok i den grekiska översättningen utställd i ett rum på Carolina Rediviva, inte alls långt från Silverbibeln. Serien är en glad äventyrshistoria om en man som bär fez till vardag och vägrar använda mobiltelefon hans sidekick som gillar star wars och hemska kultester.

I Björkelids Uppsalasvit finns också ett exemplar av den grekiska texten i förvar hos universitet, men ligger så lite mer passande på den begränsade avdelningen, så rollpersonerna kan möjligen få en kort titt på den när de egentligen är där för att leta efter Rudbecks mindre kända skrifter.

Enligt texten Necronomicon i Sverige i nummer åtta av tidskriften Minoturen går det – om jag kombinerar mitt minne av texten med kunskapen från wikipedia – att belägga en svensk översättning   vars mest kända exemplar fanns i Sam J Lundwalls ägo.

En gång för många år sedan så skrev jag ett eget exemplar av Necronomicon. Med min bästa kalligrafi textade jag på första sidan: Necronomicon – De Döda Namnens bok så som den nedtecknats af Den Galne Arab. Översatt från grekiskan i Uppsala Stift 1731 . Insidan fyllde jag med sigill från Simons 70-talsugåva och märkliga verser att recitera. Omslaget var av riktigt slitet lila tyg. Boken hölls ihop med ett eroderande metanspänne. På framsidan klistrade jag dit en stor mystisk brosch som jag handlat på Blue Fox, där jag handlade bandtröjor och Joel köpte sin hårfärg.

Jag önskar jag hade en bild på bokjäveln, dels för att det kan vara den finaste prop jag byggt och dels för att jag misstänker att den inte är med oss längre.

Eller så letar den sakta sin väg mot Uppsala.

Läs texten på bloggen Boningen här

Läs om Anders Björkelid och hans Upsalasvit här

Det går att köpa serieboken NECRONOMION I UPSALA från mig direkt. Den kostar 100 kr. Betala 100 kr + 14 kr porto till bankkonto 8381-6 403 153 111-6 (Swedbank)eller swisha till mobilnr 0760078008. Ange adress.

Läs om mina böcker här
Vill du veta vad som händer? Följ mig på Facebook eller Twitter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s