Lyckat boksläpp på Seriezonen

Omar och Rickard på SeriezonenDet var fullt hus och fullt ös på Seriezonen idag! Jag och tecknaren Rickard Fornstedt signalerade vår seriebok Necronomicon i Upsala. Rickard gjorde fina teckningar i böckerna: man fick välja om man ville ha en skurk eller en hjälte. Många gamla kompisar – och nya – tittade förbi. Harri, som äger butiken, var nöjd med försäljningen. Sammanfattningsvis kan man säga att det blev en mysig halloween-stämning med rödvin, trevligt sällskap och en lagom kuslig serie.

Necronomicon i Upsala är alltså en Lovecraftinspirerad serie som handlar om en excentrisk professor i egyptologi, Frans Stenberg, och hans student, Star Wars-nörden Henning. De möter en hemlig kult, rymdnazister och en galen ufolog. Och på universitetsbiblioteket försvaras ett exemplar av Den galne araben Abdul Alhazreds fasansfulla svartkonstbok: Necronomicon. Professor Frans och Henning måste rädda Upsala från undergång. Upsala (med ett p) har ungefär samma förhållande till det verkliga Uppsala (med två p) som Gotham till New York.

Seriezonen 31 oktoberHur började jag gilla Lovecraft? Under rollspelens guldålder på 1980-talet prövade jag och några kompisar på Call of Cthulhu, ett rollspel som bygger på H. P. Lovecrafts berättelser. Det var den 3:e upplagan från 1986. Jag minns att jag tyckte det var kul med Sanity Points. När man var med om något hemskt eller lärde sig något nytt om den ockulta verkligheten tog ens mentala hälsa skada. Hade man otur kunde man sluta sina dagar som patient på ett mentalsjukhus. Senare, i början av 90-talet, hade jag andra kompisar som var depprockare och lyssnade på Fields of the Nephilim. Bandet hade en del lovecraftianska inslag i sina låtar. Lyssna till exempel på ”The Watchman”.

Det går att köpa serieboken NECRONOMION I UPSALA från mig direkt. Den kostar 100 kr. Betala 100 kr + 14 kr porto till bankkonto 8381-6 403 153 111-6 (Swedbank) eller swisha till mobilnr 0760078008. Ange adress.

Läs om mina böcker här
Vill du veta vad som händer? Följ mig på Facebook eller Twitter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s