Seriebibliotekarien rekommenderar ”Necronomicon i Upsala”

SeriebibliotekarienBloggen Seriebibliotekarien drivs av bibliotekarien Daniel Gustavsson. Han skriver om skräpkultur i allmänhet och serier i synnerhet. I år gav han ut boken Monster i populärkulturen. Dessutom har en halvtimme varje måndag i P4 Förmiddag Gävleborg där han pratar om just skräpkultur. Nu har han bloggat om min och Rickard Fornstedts seriebok Necronomicon i Upsala! Han skriver:

Mohamed Omar har många strängar på sin lyra. Han är kulturskribent, författare, krönikör, essäist, recensent poet och har tidigare även varit chefredaktör för tidskriften Minaret. Nu kan han även titulera sig serieskapare. Tillsammans med illustratören/ serietecknaren och designern Rickard Fornstedt är Omar nu aktuell med Professor Frans: Necronomicon i Upsala.

Necronomicon i Upsala 2Serien handlar om en excentrisk professor i egyptologi och hans assistent Henning. De blir involverade i mystiska händelser som bland annat härrör den mystiska svartkonstboken Necronomicon. Ett exemplar av nämnda bok finns på universitetsbiblioteket i Uppsala, där professorn verkar.

Albumet ser väldigt Lovecraft-inspirerat ut. Fast det påminner nog mer om Theos ockulta kuriositeter än Lovecraft. Fast det behöver inte vara något negativt. Det är rafflande och underhållande. Jag hade gärna sett att berättelsen fått ännu mera utrymme, den kändes nu något komprimerad. Får jag önska mer hade jag också gärna sett teckningarna i färg, det kändes som att det passar berättelsen bättre. Men albumet är absolut underhållande redan nu. Tänk bara på att albumet är mer Tintin och Theo är Lovecraft eftersom det annars så fina omslaget kan lura en lite grann.

Läs recensionen på Seriebibliotekarien här

Det går att köpa serieboken NECRONOMION I UPSALA från mig direkt. Den kostar 100 kr. Betala 100 kr + 14 kr porto till bankkonto 8381-6 403 153 111-6 (Swedbank) eller swisha till mobilnr 0760078008. Ange adress.

Läs om mina böcker här
Vill du veta vad som händer? Följ mig på Facebook eller Twitter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s