Tentakelmonster recenserar ”Necronomicon i Upsala”

Skärmbild (115)Bloggen Tentakelmonster drivs av Andreas Ljungström, som beskriver sig själv som ”en småtjock familjefar som ibland uttrycker sig om populärkultur och allehanda nördigheter”. En nörderiets Leonardo! Han har också en riktigt bra podd som heter ”Farfarsparadoxen” som jag brukar lyssna på. Det senaste avsnittet handlar om Lovecraft! Lyssna här

Nu har Andreas Ljungström bloggat om min seriebok Necronomicon i Upsala. Han gillar den! Han skriver så här:

Mohamed Omar satsar hårt på sin karaktär Professor Frans och det gör han alldeles rätt i. Jag har tidigare bloggat om den Sherlock Holmes-liknande figuren. Debuten Professor Frans och det stulna gudahuvudet gav mersmak. Då som novell, därefter har han dykt upp i lite längre format i Professor Frans och den sista Sturen.

Necronomicon i Upsala är det tredje äventyret men det första som anammar serietidningsformatet. Den nya formen passar den skarpsinniga hjälten ypperligt. Tecknaren Rickard Fornstedt har en enkel men tydlig stil. Det är lätt att hålla isär karaktärer och platser. Inga mästerverk till bildrutor men det fungerar fint.

Professor Frans är enligt författarens egen utsago starkt influerad av Arthur Conan Doyles kända karaktär och det märks verkligen men det finns även lovecraftianska inslag i berättelserna. I denna senaste skröna är det tydligare än någonsin, inte minst med titeln i åtanke, men också innehållsmässigt.

Influenserna lyser som sagt igenom och det fiktiva Uppsala (här stavas det med ett ”p”) rymmer mysterier och gåtor i överflöd. Omar levererar återigen ett klassiskt äventyr med hög igenkänningsfaktor. Det känns som att återse en gammal bekant trots nytt format och utseende. Det är hemtamt, behagligt och angenämt.

Läs recensionen på Andreas Ljungströms blogg Tentakelmonster här

Det går att köpa serieboken NECRONOMION I UPSALA från mig direkt. Den kostar 100 kr. Betala 100 kr + 14 kr porto till bankkonto 8381-6 403 153 111-6 (Swedbank) eller swisha till mobilnr 0760078008. Ange adress.

Läs om mina böcker här
Vill du veta vad som händer? Följ mig på Facebook eller Twitter

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s