Tidningen Kulturen recenserar ”Den siste Sturen”

Skärmbild (112)Förra året kom novellen Professor Frans och det stulna gudahuvudet om en excentrisk professor och hans assistent, Star Wars-geeken Henning. Den fick många fina recensioner på olika bloggar och rönte stor uppskattning bland Uppsalanördar. Uppmuntrad av framgången började jag skriva en fristående uppföljare. I år kom så den korta romanen Professor Frans och den siste Sturen. Serietecknaren Olov Redmalm har tecknat omslaget såväl som bokens fem illustrationer.

Nu har Calle Flognman recenserat boken i Tidningen Kulturen. Den går ett ganska bra betyg. Så här skriver han:

Den siste Sturen, bild 3”Det märks att herr Omar känner sig hemma i både miljöerna och i stilen som påminner om Lasse-Majas detektivbyrå eller längre tillbaka i tiden Åke Holmbergs böcker om den svårt stofile detektiven Ture Sventon. Berättandet har flyt och en bildningston som känns igen från Omars tidigare böcker. […] Något oväntat återkommer drömscener influerade av Star Wars, som när assistenten Henning drömmer att Lützens dimmor lyses upp av Darth Vaders och Obi-Wan Kenobis lasersvärd. Omar väver också in politiska ornament om kvinnopräster, normbrytande klädnad, frågan om monarki eller inte och medborgarlön.

Därmed inte sagt att jag upplever det här som en särskilt seriös bok, snarare som en seriebok. Enligt min ringa mening är Professor Frans och den siste Sturen en underhållande, lättillgänglig bok som sannolikt kommer att finna sin publik såväl som att få uppföljare, då kanske rentav med steget taget fullt ut, som seriealbum.”

Läs hela recensionen på Tidningen Kulturen här

Recensenten har rätt! Det blev en seriebok! Den heter Necronomicon i Upsala och ska vara tryckt om någon vecka. Jag och tecknaren Rickard Fornstedt kommer att presentera den på The Stockholm H. P. Lovecraft Festival den 11 oktober, sedan följer ett officiellt boksläpp på Seriezonen i Uppsala lördag 31 oktober. Kolla eventet på Facebook här

Professor Frans och den siste Sturen ges ut av Aguéli förlag. Gilla oss på Facebook. Ni kan köpa boken genom att swisha till 0760078008 eller sätta in på bankkonto 8381-6 403 153 111-6 (Swedbank). Den kostar 150 kr + 28 kr porto. Ange namn och adress.

Läs om mina böcker här
Vill du veta vad som händer? Följ mig på Facebook eller Twitter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s