Väst är bäst. Jag blir intervjuad av podden Amerikanska nyhetsanalyser

Amerikanska nyhetsanalyserMed anledning av mina nya bok Antikalifen. Jag älskar västerländska värderingar blev jag intervjuad av Ronie Berggren på bloggen Amerikanska nyhetsanalysers podd. Bloggen starade 2008 och har som syfte att ge svenskar en ur deras perspektiv mer riktig bild av USA. Bloggen sympatiserar övergripande med den amerikanska konservatismen men är i första hand en brett pro-amerikansk blogg, med utgångspunkten att USA är en god kraft i världen, oavsett om landets sittande president är demokrat eller republikan. Jag och Ronie pratar i podd nr 86 med rubriken ”Mohamed Omar – från islamist till antikalif”. Min röst är ganska släpig eftersom jag just hade vaknat. Jag och intervjuaren var hyggligt överens om att väst trots allt är bäst. Lyssna här

I min nya bok Antikalifen. Jag älskar västerländska värderingar har jag samlat ett trettiotal krönikor som publicerades under våren 2015 på sajten Det Goda Samhället. De handlar om islamism och sekularism, diktatur och demokrati och en del annat som tidningen Charlie Hebdo, Star Wars, Harry Potter och nya Miss Marvel.

Framsida 1När jag växte upp på 80-talet fanns varken Internet eller smartphones. Serietidningar var stort och vi fantiserade om att bli superhjältar. Serietidningarna förmedlade också värderingar – demokratin måste försvaras mot onda galningar som vill ta över världen. När Abu Bakr al-Baghdadi i Irak, Usama bin Ladins efterträdare i positionen som ärketerroristen nummer ett, utropade sig till Kalifen i bestämd form singularis, bestämde jag mig för att bli ANTIKALIFEN. En ensam superskurk gör ingen bra story, tänkte jag. Idén snodde jag från den kristna traditionen av antipåvar, en som gör anspråk på påvevärdigheten men som inte har godtagits av Rom.

En superhjälte måste ha en dräkt också. Jag valde mörk kostym, fluga och en röd fez. Jag är ju fezfetischist och säger som Doctor Who: ”I wear a fez now, fezzes are cool.” Men jag har inga vapen och är inte ute och slåss och fångar bovar. Det enda jag gör är att sitta en fåtölj och läsa. Så egentligen har jag nog inte blivit någon superhjälte utan fortsätter bara att fantisera. Ibland delar ANTIKALIFEN med sig av sina läsupplevelser. Och han utfärdar också fatwor, det vill säga utlåtanden om vad man som icke-rättrogen bör tycka. Dessa fatwor kallar jag krönikor.

Boken Antikalifen. Jag älskar västerländska värderingar finns att köpa på Bokus och Adlibris. Man kan också köpa den direkt av mig för 200 kr. Swisha till mobilnummer 0760078008 eller sätt in beloppet på bankkonto 8381-6 403 153 111-6 (Swedbank). Ange namn och adress.

Lyssna på intervjun på Amerikanska nyhetsanalysers podd här

Läs om mina böcker här
Vill du veta vad som händer? Följ mig på Facebook eller Twitter

En reaktion på ”Väst är bäst. Jag blir intervjuad av podden Amerikanska nyhetsanalyser

  1. Pingback: USA:s presidentval 2016: Alternativet till svensk media | Nya Il Convito

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s