Dimma över Uppsala. Ny recension av Professor Frans Stenberg och det stulna gudahuvudet

Professor Frans, omslagKarikatyrtecknaren Erik Rune publicerar en minirecension av Uppsalanovellen Professor Frans Stenberg och det stulna gudahuvudet på bloggen Aktuellt från ett kafébord. I egenskap av arabofil, en vän av det arabiska, och fezbärare, gläder det mig att han nämner den arabiske gentlemannen Herr Omar i Ture Sventon, med både fez och ”ögon svarta som den arabiska natten”:

Idag har jag läst denna bok, en hemtrevlig händelse i vintermörkret. Berättelsen är som en blandning av Sherlock Holmes och Tintin. Kanske lite Ture Sventon också, men så finns ju också herr Omar med i bakgrunden i form av bokens författare. En novell är det fast i bokform. Berättelsen om Frans Stenberg är skriven i en lättsam ton och med viss fantastik. Huvudpersonen med fez på huvudet och pipa i munnen vill man gärna lära känna mera, och som väl är har författare Mohamed Omar utlovat nya äventyr med herr professorn och hans medhjälpare Henning (som lever i nutid medan Frans Stenberg lever i dåtid, allt på samma gång med Iphone och gaslyktor).

Läs minirecensionen här

Var kan man köpa Professor Frans Stenberg och det stulna gudahuvudet? Den kostar 30 kr. Vill man ha den skickat till sig tillkommer porto om 14 kr. Betala till pg-konto 548413-4. Ange namn och adress.

Bor du i Uppsala? Då kan du köpa Professor Frans Stenberg och det stulna gudahuvudetSerieZonen, Drottninggatan 8, Antikvariat Röda rummet, Dragabrunnsgatan 56 och Drottninggatans bokhandel, Drottninggatan 7.

Läs om mina böcker här
Vill du veta vad som händer? Följ mig på Facebook eller Twitter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s