Var kan man köpa Uppsalanovellen ”Professor Frans och det stulna gudahuvudet”?

Harri på SeriezonenDen upsaliensiska pulp fiction-novellen Professor Frans Stenberg och det stulna gudahuvudet är inte är inte ”stor litteratur”, men jag hade kul när jag skrev den och jag hoppas att ni kommer att ha kul när ni läser den. Handlingen tilldrar sig i Uppsala, men inte i det verkliga Uppsala utan i en fantasymiljö med drag av både nutid och dåtid, dock mest nutid. Man ska uppleva att professor Frans Stenberg finns i någon slags samtid, som dock har bevarat drag från det förflutna. En uppenbar anakronism är gaslyktorna som jag hoppas ska framkalla rätt stämning.

Frans Stenberg är professor i egyptologi med kontor på Gustavianum. Vid sin sida har han sin student Henning, serienörd och Star Wars-fan. En mördare går lös i Uppsala. En hemsk kult från det forna Egypten som forskarna trodde vara utdöd visar sig vara levande och farlig. Kajorna skränar ihåligt kring katedralens torn. Dimman vilar som en förbannelse över staden.

Omslaget är gjort av den skicklige tecknaren Olov Redmalm. Han har också bidragit med idéer. Han passar perfekt för projektet; han kommer från Uppsala och har tidigare gjort en cyberpunkserie som utspelar sig i stan, Red Laser Day, som släpptes på seriemässan på Grand i mars 2013. Läs mer här

Novellen fåFrans på Drottninggatansr plats i ett 24-sidigt A-5 häfte, vilket inte är att förakta; det finns Sherlock Holmesäventyr som är kortare. Pulpäventyr ska inte vara långa. Häftet kostar 30 kr.

Var kan man köpa Professor Frans Stenberg och det stulna gudahuvudet? Vill man ha det skickat till sig tillkommer porto om 14 kr. Betala till pg-konto 548413-4. Ange namn och adress.

Bor man i Uppsala kan man köpa häftet på Seriezonen, Drottninggatan 8, Antikvariat Röda rummet, Dragabrunnsgatan 56 och Drottninggatans bokhandel, Drottninggatan 7.

Drottninggatans bokhandel har ställt den i skyltfönstret, vilket hjälpt försäljningen. Men bäst säljer den på Seriezonen. Jag har varit där och fyllt på. På bilden ser ni ägaren Harri Saarela hålla upp ett exemplar. Det är visserligen ingen serietidning, men den är serietidningsaktig, och det är en serietecknare som gjort omslaget. I kommande nummer blir det illustrationer också.

Novellen ges ut av Aguéli förlag. Gilla oss på Facebook här

Läs om mina böcker här
Vill du veta vad som händer? Följ mig på Facebook eller Twitter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s