Ny vår med Luna

Luna 21 janLuna är en icke-konfessionell, icke-politisk och akademisk studentförening som sedan 2004 har anordnat föredrag inom ämnena esoterism och mystika traditioner. Föredragen brukar hållas på Västgöta nation (VG) i Uppsala. Kår­leg krävs inte för att delta.

Söndagen den 25 november arrangerade Luna, i samarbete med studieförbundet Sensus, en ambitiös paneldebatt på temat ”Litteratur och mystik”. Ett antal forskare med kunskaper inom religions- och litteraturvetenskap från Stockholm, Lund och Uppsala universitet närvarade. I panelen satt Katarina Båth, Thomas Karlsson, Ola Wikander, Susanna Åkerman, Ann Öhrberg.

Mitt intresse för esoterismen går långt tillbaka i tiden. Jag har varit aktiv lunait sedan 2007 då jag gick på mitt första föredrag på VG. Det handlade om Aleister Crowley och kabbalan. Den 21 januari i år hade föreningen möte och valde en ny ordförande, Carl Karlson-Weimann. Jag kom med i styrelsen. Vi ser fram emot en intressant vår med tre planerade föredrag. Datumen är inte satta än.

Simon Sorgenfrei, fil.dr och förläggare, religionsvetare med inriktning mot studier av islam och sufism vid Södertörns högskola och Stockholms universitet, kommer att föreläsa om islamisk esoterism. Petter Spjut, som studerar det koptiska språket vid Uppsala universitet introducerar gnosticismen och Manon Hedenborg-White, doktorand vid Teologiska institutionen, Uppsala universitet, talar över något som har att göra med ockulta ordnar och genus. Den exakta beskrivningen av hennes föreläsning är inte klar. Väl mött!

Besök Lunas hemsida här och Facebook här

Vill du veta vad som händer? Följ mig på Facebook eller Twitter

Annonser

En reaktion på ”Ny vår med Luna

  1. Pingback: Sex, svartkonst och scharlakansrött. Jack Parsons och den esoteriska radikalfeminismen | Nya Il Convito

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s