BTJ recenserar ”Skymning öfver Upsala”

Skymning öfver UpsalaBibliotekstjänst (BTJ) har i sin katalog infört en recension av min diktsamling Skymning öfver Upsala. Det innebär att många bibliotek kan få upp ögonen för den. Nu har boken visserligen redan beviljats litteraturstöd från Statens Kulturråd så den kommer automatiskt att köpas in av 287 bibliotek över hela landet. Men recensionen kan förhoppningsvis leda till ännu större spridning, och det är viktigt för mig som poet. Jag vill ha läsare. Recensenten Rickard Lindholm tycker om dikterna, vilket gläder mig.

”Mohamed Omars språk är medryckande och välskrivet och ovanligt lättillgängligt för att vara modern svensk poesi. Skymning öfver Upsala är en trevlig och lättläst diktsamling i ett minneskåserande tonläge, men här finns också historiska och religiösa utblickar samt lite uppsalanostalgi. Mohamed Omar visar återigen att han är en stark poet.”

Skymning öfver Upsala gavs ut den 18 september i år (2013) och fick ett hyggligt mottagande, även om recensionerna inte blev så många som jag hade hoppats. Bokpoesins popularitet har kanske minskat något sedan jag gav ut mina föregående samlingar, vilka man skrev om överallt. Det är synd, för Skymning är min bästa hittills.

Författaren och poetkollegan Kristian Lundberg gjorde mig nästan generad med sina lovord i en förstadagsrecension i Helsingborgs Dagblad (18/9). Lisa Gidlöf i Upsala Nya Tidning (22/9) menar att jag ”förenar krass verklighet med symbolisk fantasivärld och det är dikternas främsta stilistiska behållning.” Det roligaste omdömet hittills tillkommer dock Gunder Andersson i Dala-Demokraten (19/10) som skrev: ”Det är trevligt och lättläst …”

Peo Rask skrev så här i Norrländska Socialdemokraten (NSD 23/9 2013):

”Jag kan inte Uppsala – men det kan Mohamed Omar. Och jag är övertygad om att många uppsaliensare kommer att gilla den här boken. Detsamma för dem som inte satt sin fot i staden. Kännedom om en stad kan inskränka sig till just kännedom. Men om man inte förmår att förmedla den är den inte mycket värd. Det kan Mohamed Omar. Och bra poesi är bra poesi.”

Diktsamlingen ges ut av Björkmans förlag och finns att få tag på hos de flesta nätbokhandlar. I Uppsala hittar man den på Drottninggatans bokhandel och Röda rummet. Man kan också köpa boken direkt av mig. Då kostar den 150 kr. Jag bjuder på porto. Sätt in beloppet på plusgirokonto 548413-4. Ange namn och adress.

Lyssna på Skymning öfver Upsala på YouTube här

Varför har jag gammalstavat titeln på min diktsamling? Svaret finns här

Läs mer om mina böcker här

Vill du veta vad som händer? Följ mig på Facebook eller Twitter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s