Nu finns ”Skymning öfver Upsala” på YouTube!

Skymning, CDDen nya diktsamlingen Skymning öfver Upsala gavs ut den 18 september i år (2013) och fick ett hyggligt mottagande. Författaren och poetkollegan Kristian Lundberg gjorde mig nästan generad med sina lovord i en förstadags- recension i Helsingborgs Dagblad (18/9). Lisa Gidlöf i Upsala Nya Tidning (22/9) menar att jag ”förenar krass verklighet med symbolisk fantasivärld och det är dikternas främsta stilistiska behållning.” Det roligaste omdömet hittills tillkommer dock Gunder Andersson i Dala-Demokraten (19/10) som skrev: ”Det är trevligt och lättläst …”

Sedan i oktober har jag hållit på att spela in mina dikter. Jag hittade en lämplig studio i en källare på Kungsängsgatan. Den duktige ljudteknikern heter Arne Hirvi. Han bjöd på kaffe och vi hade väldigt trevligt medan vi arbetade. Jag var hos honom vid tre tillfällen och läste, sedan redigerade vi och lade på bakgrundsmusik av den italienske kompositören Giacinto Scelsi (1905-1988).

Scelsis musik är ganska obskyr, liksom han själv. Scelsi vägrade att låta sig fotograferas. De enda bilder som finns på honom är från ungdomen. Som namnteckning använde han en symbol: en cirkel med en horisontell linje undertill.  Den enda gång hans musik har fått en större spridning var när den inkluderades i soundtracket till Martin Scorseses psykothriller Shutter Island (2010).

Skymning öfver UpsalaNu är det klart! Man kan lyssna på alla mina tolv dikter på YouTube här. Jag kommer också att trycka upp en CD-skiva. Den är strax färdig. För den tar jag 50 kr. Omslagsfotot togs av Bengt Backlund, med vilken jag delar intresset för Uppsalas historia. Bengt arbetar på Upplandsmuseet.

Den vanliga pappersboken Skymning öfver Upsala ges ut av Björkmans förlag och finns att få tag på hos de flesta nätbokhandlar. I Uppsala hittar man den på Drottninggatans bokhandel och Röda rummet. Man kan också köpa boken direkt av mig. Den kostar 150 kr. Jag bjuder på porto. Sätt in beloppet på plusgirokonto 548413-4. Ange namn och adress.

YouTube-kanalen Skymning öfver Upsala finns här

Varför har jag gammalstavat titeln på min diktsamling? Svaret finns här

Läs mer om mina böcker här

Vill du veta vad som händer? Följ mig på Facebook eller Twitter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s