Bernur recenserar ”Skymning öfver Upsala”

Skymning öfver UpsalaLitteraturbloggen Bernur (5/11) har recenserat min nya diktsamling Skymning öfver Upsala (september 2013). Dikterna bedöms vara dugliga såvitt jag förstår. Recensenten är den mycket väl bevandrade Björn Kohlström, som bl. a. skriver för Jönköpings-Posten. Kohlström säger sig ha noll referenser till Uppsala. Han läser därför dikterna med en blick som inte skyms av nostalgiskt skimmer,

”Om Frostenson distanserar sina läsare genom att nämna Hölderlin gör Omar det genom att nämna J.K. Huysman, men har också plats för Ture Sventon, Led Zeppelin, Sisters of Mercy, och filmer som 2001 och Repmånad. Brokigt så det förslår och rinner över, speciellt Sisters of Mercy-referensen (att det skulle vara udda med gothare i hatt är dock en missuppfattning: eller känner Omar inte till Sisters of Mercy-epigonerna Fields of the Nephilim?).”

Jo, jag känner till Fields of the Nephelim! Och bandet är faktiskt nämnt i dikten som du hänvisar till. De två svartklädda killarna i hatt använder uttrycker ”neffligt”, som är härlett ur Nephelim! (Jag gnuggar mina händer i triumf.)

”Omar skriver öppet, öppnande, inbjudande, och i sina bästa stunder riktigt bra. Ibland rentav roligt, som i anekdoten om killen som kallas ‘Partiledaren’, för att han är full av åsikter.”

Läs recensionen in extenso här

Skymning öfver Upsala ges ut av Björkmans förlag och finns att få tag på hos de flesta nätbokhandlar. I Uppsala hittar man den på Drottninggatans bokhandel och Röda rummet. Man kan också köpa boken direkt av mig. Då kostar den 150 kr. Jag bjuder på porto. Sätt in beloppet på plusgirokonto 548413-4. Ange namn och adress.

Varför har jag gammalstavat titeln på min diktsamling? Svaret finns här

Läs mer om mina böcker här

Vill du veta vad som händer? Följ mig på Facebook eller Twitter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s