Omslagsbilden till CD-versionen av ”Skymning öfver Upsala” klar

Skymning, CDNi som följer Nya Il Convito vet att jag håller på att läsa in min diktsamling Skymning öfver Upsala. Den gavs ut den 18 september i år (2013) och fick ett hyggligt mottagande. Författaren och diktarkollegan Kristian Lundberg gjorde mig nästan generad med sina lovord i en förstadagsrecension i Helsingborgs Dagblad (18/9). Lisa Gidlöf i Upsala Nya Tidning (22/9) menar att jag ”förenar krass verklighet med symbolisk fantasivärld och det är dikternas främsta stilistiska behållning.” Det roligaste omdömet hittills tillkommer dock Gunder Andersson i Dala-Demokraten (19/10) som skrev: ”Det är trevligt och lättläst …”

För inspelningen hittade jag en mysig studio i en källare på Kungsängsgatan. Jag kommer att lägga ut alla tolv dikter på Youtube, men trycker även upp en CD-skiva med en helt ny omslagsbild av fotografen Bengt Backlund. Det är den bilden ni ser här. Bengt arbetar på Upplandsmuseet och är liksom jag intresserad av stadens historia.

Dikterna läser jag till stämningsfull bakgrundsmusik av den italienske kompositören Giacinto Scelsi (1905-1988). Hans musik är ganska obskyr, liksom han själv. Scelsi vägrade att låta sig fotograferas. De enda bilder som finns på honom är från ungdomen. Som namnteckning använde han en symbol: en cirkel med en horisontell linje undertill.  Den enda gång hans musik har fått en större spridning var när den inkluderades i soundtracket till Martin Scorseses psykothriller Shutter Island (2010).

På Youtube kommer man att kunna lyssna gratis, men för CD-skivan tar jag 50 kr. Det går att förbeställa den redan nu. Sätt in beloppet på plusgirokonto 548413-4. Ange namn och adress. Den kommer så fort den är färdig. Den vanliga pappersboken Skymning öfver Upsala ges ut av Björkmans förlag  och finns att få tag på hos de flesta nätbokhandlar. I Uppsala hittar man den på Drottninggatans bokhandel och Röda rummet. Man kan också köpa boken direkt av mig. Den kostar 150 kr. Sätt in beloppet på plusgirokonto 548413-4. Ange namn och adress. Bry er inte om portot.

Läs mer om Giacinto Scelsi här

Varför har jag gammalstavat titeln på min diktsamling? Svaret finns här

Läs mer om mina böcker här

Vill du veta vad som händer? Följ mig på Facebook eller Twitter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s