Bokfetischist recenserar ”Skymning öfver Upsala”

Skymning öfver UpsalaLitteraturbloggen Bokfetischist (3/11) har recenserat min nya diktsamling Skymning öfver Upsala (september 2013). Jag får ett hyggligt betyg, redan i inledningen menar skribenten att det är en ”riktigt bra diktsamling om Uppsala” och fortsätter:

”Jag kan inte riktigt avgöra om Mohamed Omars diktsamling Skymning öfver Upsala är självbiografisk eller autofiktiv. Det spelar strängt taget inte så stor roll för känslan av autenticitet är där. Den är berättad med en behaglig självdistans, utan att han krälar i smutsen framför läsaren. Trots att det är en diktsamling drar Skymning öfver Upsala mer åt novellhållet, men behåller diktens lekfullhet och spelutrymme.”

[…]

”Det är mycket referenser i Skymning öfver Upsala, allt från de stora författarna, till smalare poeter, till Kung Lear, till skulpturer och kulturhistoriska byggnader i Uppsala. Men även filmer som War Games, 2001-ett rymdäventyr och Invasion of the Body Snatchers och programmering i Basic. Det blir intressant när Omar väver ihop dessa referenser med självupplevda händelser och de blir med ens personliga och deltagande. Något som ytterligare höjer nivån är att det finns länkar mellan dikterna, som om man följde en tankekedja eller en händelsekedja. Allt hänger ihop hur splittrat det än kan verka till en början. Mohamed Omars berättelse, uppdelad i olika dikter, rör sig helt fritt över tiden. Än är det nutid, än 1950-tal och det flyter sömlöst in i vartannat. Till slut börjar Omar själv att vandra in och ut i tiden.”

Läs recensionen in extenso här

Skymning öfver Upsala ges ut av Björkmans förlag och finns att få tag på hos de flesta nätbokhandlar. I Uppsala hittar man den på Drottninggatans bokhandel och Röda rummet. Man kan också köpa boken direkt av mig. Då kostar den 150 kr. Jag bjuder på porto. Sätt in beloppet på plusgirokonto 548413-4. Ange namn och adress.

Varför har jag gammalstavat titeln på min diktsamling? Svaret finns här

Läs mer om mina böcker här

Vill du veta vad som händer? Följ mig på Facebook eller Twitter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s