Svensk Tidskrift recenserar ”Skymning öfver Upsala”

Skymning öfver UpsalaIdag (25/10) recenserar Svensk Tidskrift min nya diktsamling Skymning öfver Upsala (september 2013). Det är grecisten Carl J. Erixon som delar med sig av sin finstämda och initierade bedömning:

”Efter fem år utges nu uppsalapoeten Mohamed Omars nya diktsamling. På den har många väntat innerligt – jag är övertygad om att fler än jag uppskattar den blandning av det profana och det sakrala Omars diktning brukar utgöra.”

[…]

”Bakom sin diktning står den ständigt gäckande poeten Omar, denne moderne kättare som – likt en Baudelaire eller, varför inte?, en al-Hallaj – hädat allt och hädats av alla. Måhända behöver även vår tid ej blott sina helgon, utan kanske även sina kättare.”

Läs recensionen in extenso här

Poetkollegan Kristian Lundberg på Helsingborgs Dagblad recenserade Skymning på publiceringsdagen den 18 september. Det var idel lovord. Läs recensionen här.

Skymning öfver Upsala ges ut av Björkmans förlag  och finns att få tag på hos de flesta nätbokhandlar. I Uppsala hittar man den på Drottninggatans bokhandel och Röda rummet. Man kan också köpa boken direkt av mig. Den kostar 150 kr. Jag bjuder på porto. Sätt in beloppet på plusgirokonto 548413-4. Ange namn och adress.

Varför har jag gammalstavat titeln på min diktsamling? Svaret finns här

Läs mer om mina böcker här

Vill du veta vad som händer? Följ mig på Facebook eller Twitter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s