Boksläpp den 18 september!

Skymning öfver UpsalaMin nya diktsamling Skymning öfver Upsala är klar! Boksläppet äger rum onsdag den 18 september kl 19.00 på Drottninggatans bokhandel i Uppsala, Drottninggatan 7. Tal, vin och trevligt umgänge. Evenemanget har en grupp på Facebook här

Aase Fridegård, musiklärarinna och dotter till författaren Jan Fridegård, kommer att säga några ord om sin pappas förhållande till Uppsala. Christer Åsberg, ordförande i Karlfeldtsällskapet, ska tala om diktarnas Uppsala, sannolikt med betoning på Fröding. Min förläggare Peter Björkman berättar om varför han ger ut mina dikter. Ni kommer också att få höra mig läsa en eller två dikter innan ni går hem. Jag tänkte dessutom försöka förklara varför jag anser att jag med denna samling debuterar på nytt. Nu vet jag hur jag vill skriva.

Jag har läst mina nya dikter på bl. a. Botaniska trädgården, Antikvariat Hundörat i Stockholm, Missionskyrkan, Bokhandeln Röda stjärnan, studentföreningen Heimdal, Walmstedtska gården och biblioteket i Nynäshamn. På alla ställen har jag fått god respons så jag ser fram emot hösten med tillförsikt.

Den 17 oktober 2012 publicerade Uppsala Fria Tidning en intervju med mig. Jag fick då frågan vad poesin har för betydelse för mig, och svarade:

”Poesi för mig är ett sätt att uttrycka sig utan varken ja eller nej, utan svart eller vitt. Det är ett sätt att uttrycka sig utan att vara så tydlig med värderingar. Dikter är även ett sätt att förstå sig själv på. Man går igenom vad man har upplevt, sina minnen. Man formulerar dem och upptäcker ett mönster. Det känns ibland som att det är samma dikter som bara går runt och runt men alltid i nya tolkningar. Just nu skriver jag på en ny diktsamling som kommer ut senare i höst. Den heter Skymning öfver Upsala, utspelar sig i Uppsala och jag skriver inte ett ord om islam.”

Boken kostar 150 kr. Sätt in beloppet på plusgirokonto 548413-4. Ange namn och adress. Recensionsexemplar är gratis. Den finns också att köpa på Drottninggatans bokhandel och Röda rummet i Uppsala. Läs en dikt ur samlingen här

Läs en annons för evenemanget på Destination Uppsala här

Läs annonsen på Drottninggatans bokhandel här

Besök Björkmans förlag här

Vill du veta vad som händer? Följ mig på Facebook eller Twitter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s