Snart debuterar jag som poet

Skymning öfver UpsalaTill hösten kommer min nya diktsamling Skymning öfver Upsala. Jag betraktar den som min egentliga debut. De tidigare verken var skrivövningar. Nu har jag äntligen funnit min verkliga ton, mitt sätt att skriva. Diktsamlingen ges ut på Björkmans förlag.

Jag har läst mina nya dikter på bl. a. Botaniska trädgården, Antikvariat Hundörat i Stockholm, Missionskyrkan, Bokhandeln Röda stjärnan, studentföreningen Heimdal, Walmstedtska gården och biblioteket i Nynäshamn. På alla ställen har jag fått god respons så jag ser fram emot hösten med tillförsikt.

Den 17 oktober 2012 publicerade Uppsala Fria Tidning en intervju med mig. Jag fick då frågan vad poesin har för betydelse för mig, och svarade:

”Poesi för mig är ett sätt att uttrycka sig utan varken ja eller nej, utan svart eller vitt. Det är ett sätt att uttrycka sig utan att vara så tydlig med värderingar. Dikter är även ett sätt att förstå sig själv på. Man går igenom vad man har upplevt, sina minnen. Man formulerar dem och upptäcker ett mönster. Det känns ibland som att det är samma dikter som bara går runt och runt men alltid i nya tolkningar. Just nu skriver jag på en ny diktsamling som kommer ut senare i höst. Den heter Skymning över Uppsala, utspelar sig i Uppsala och jag skriver inte ett ord om islam.”

Boken Skymning öfver Upsala är så gott som klar. Vi håller just nu på med layouten. Till omslagsmotiv har jag valt en bit av Svartbäcksgatan med Ungdomens hus i förgrunden. Fotograf är Elin Ekaterina. Den kommer att kosta ca 150 kr. Ni kan redan nu sätta in beloppet på plusgirokonto 548413-4. När boken är färdig skickar jag er ett exemplar. Ange därför namn och adress. Beställ gärna flera! Recensionsexemplar är gratis. Läs en dikt ur samlingen här

Vill du veta vad som händer? Följ mig på Facebook eller Twitter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s