Aguéli förlag har öppnat en sida på Facebook

En opieätares bekännelseNu har Aguéli förlag öppnat en sida på Facebook. Förlaget är uppkallat efter konstnären, mystikern och den politiske aktivisten Ivan Aguéli (1869-1917).

Hittills har vi gett ut Mohamed Omars En opieätares bekännelser (augusti 2012), Den syriska tragedin (december 2012) och Därför lämnade jag islamismen (juni 2013). Läs mer om böckerna här. Alla finns att köpa på Adlibris.

Aguéli förlag ägs av föreningen Studiegruppen Aguéli. Vi har inga fasta anställda, men flera lektörer, redaktörer och korrekturläsare samarbetar med oss på frilansbasis. Två uppskattade och kunniga redaktörer som på olika sätt hjälpt oss med våra publikationer heter Viola Bao och Hannah Ohlén. Elin Carlsson och Manuel Nilsson har gjort omslag. Knut Lindelöf och Fredrik Jönsson har satt text. Staffan Vahlquist har korrekturläst.

Den 24 maj varje år firar vi Aguélis födelsedag vid obelisken i Odinslund i Uppsala. Läs om firandet av 2012 här och 2013 här.

Målaren Fritz Lindström avbildade Aguéli i Paris 1898. Så här beskrev han sin modell:

”Han var bara aktivitet och ande, en ständigt brinnande låga full av idéer, metafysik, skarpa iakttagelser och kvicka drastiska inpass”.

Förlagets motto:

Flectere si nequeo superos, acheronta movebo – om jag ej förmår besegra de högre makterna, skall jag sätta underjorden i rörelse.

E-postadress: mohamed-omar@hotmail.se. Du kan även nå oss via mobil nr: 0760078008. Lämna meddelande eller messa i stället om du inte får svar.

Stöd vår verksamhet genom att sätta in en gåva på pg-konto 548413-4

Gilla förlagets Facebooksida här

Vill du veta vad som händer? Följ mig på Facebook eller Twitter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s