Boken är klar!

Därför, omslag2Min nya bok, Därför lämnade jag islamismen, är klar! Den borde egentligen kallas ”småskrift” eftersom den består av färre än 49 sidor. Men jag kallar den bok ändå. Det låter bättre.

I boken gör jag ett försök att förklara vad jag menade med begreppet ”islamism” och varför jag så småningom helt lämnade denna tankeströmning till förmån för sekularismen.

Den är delvis en fortsättning på boken En opieätares bekännelser, som kom ut i augusti 2012. Jag tar upp konflikten i Syrien, Omar Mustafa-affären, palestinafrågan och den här sommarens protester i Turkiet. Men huvudtemat i boken är kampen mellan reaktion och progression och hur den moderna, sekulära världen har växt fram parallellt med en ny ”faustisk mentalitet”. Doktor Faustus var enligt legenden en lärd renässansmänniska som sålde sin själ till Satan i utbyte mot all världens kunskaper.

Boken kostar 80 kr. Du kan köpa den genom att sätta in beloppet på pg-konto 548413-4. Ange namn och adress. Aguéli förlag bjuder på portot. Boken kommer så småningom även att finnas tillgänglig på Adlibris. Den som har privilegiet att bo i Uppsala kan köpa den på Drottninggatans bokhandel, Röda rummets antikvariat och bokcaféet Röda stjärnan.

Hannah Ohlén var redaktör. Manuel Nilsson gjorde omslaget, ett montage med Delacroix’ ”Friheten på barrikaden” i förgrunden och Jean-Pierre Louis Laurent Houels ”Stormningen av Bastiljen” i bakgrunden.

Den 14 juli kommer jakobinerna bakom Aguéli förlag att fira franska revolutionen i Uppsala. Då passar jag också på att presentera boken och hålla ett kort tal. Samling kl 12.00 vid Gunnar Wennerbergs staty i Slottsbacken. Ta gärna med vin, ost, druvor och bröd eller annat som du gillar. Den som har lust får gärna säga några ord. Evenemanget har en grupp på Facebook.

Vill du veta vad som händer? Följ mig på Facebook eller Twitter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s