Första recensionen av ”Den syriska tragedin”

Den första recensionen (som jag känner till) av boken Den syriska tragedin har skrivits av den skånske författaren Thomas Nydahl:

”Omar menar att mediebevakningen, både här och internationellt, ger en felaktig bild av det syriska inbördeskriget. Bilden av en despot som står mot ett frihetstörstande folk är förenklad och döljer väsentliga fakta. Han citerar poeten Adonis som talar om upprorsmännen som ‘fundamentalistiska fascister’ och ‘rena fascister’. Den terror de bedriver mot civilbefolkningen omnämns alltför sällan och sätts aldrig in i sitt sammanhang.”

”Mohamed Omar har skrivit en bok som kan användas som introduktion till helt andra analyser av det syriska inbördeskrigets orsaker, än de gängse och i nyhetsfloden förbiflimrande bilderna och dess ytliga försök att ersätta analys med sensationer. Eftersom han själv varit inne i islamismen så vet han vad han talar om. Hans glimtar från sådana, svenska, miljöer är både skrämmande och viktiga att ta del av. Det finns hos Omar många trådar man kan ta tag i för vidare studier och förhoppningsvis en bättre förståelse för vad som händer.”

Läs hela recensionen här

Du kan beställa Den syriska tragedin genom att sätta in 100 kr på pg-konto 548413-4. Ange namn och adress. Vi bjuder på porto inom Sverige! I Uppsala finns den också att köpa på Drottninggatans bokhandel, Drottninggatan 7, och på Röda rummets antikvariat, Dragabrunnsgatan 56.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s